Πιθανή η διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα στο Las Vegas το 2023

Η Formula 1 φημολογείται πως θα προσθέσει και τρίτο Grand Prix το οποίο θα διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες στο καλεντάρι από το 2023.

Σύμφωνα με το Sport Business Journal, αξιωματούχοι της Formula 1 και του Las Vegas βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις οι οποίες σχετίζονται με τη διεξαγωγή ενός νυχτερινού αγώνα από το 2023.

Με τη Formula 1 να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αποκλείεται να δούμε έναν ακόμη εκεί, με την πιο πιθανή τοποθεσία να είναι το Las Vegas.

Η F1 θα ήθελε να ο συγκεκριμένος αγώνας να προστεθεί στο καλεντάρι από το 2023, ωστόσο μερικές μπορεί να καθυστερήσουν την διεξαγωγή μέχρι το 2024.

Το Austin έχει αποκτήσει μόνιμη θέση στο καλεντάρι της F1 από το 2012, την ώρα που το Miami φιλοξενεί το πρώτο του Grand Prix τον Μάιο.

Η τελευταία φορά που η Formula 1 επισκέφθηκε το Las Vegas, ήταν για δύο αγώνες, το 1981 και το 1982 στο Caesars Palace. Ωστόσο, μετά την απογοήτευση των θεατών, η F1 δεν έχει επισύρει εκεί μέχρι και σήμερα από το 1982.

Πριν μερικές ημέρες, η Σιγκαπούρη υπέγραψε επταετές επέκταση του συμβολαίου της με την F1, ώστε να παραμείνει στο καλεντάρι μέχρι το 2028.

Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, οι νέες προσθήκες της F1 κατά την περασμένη σεζόν, βρίσκονται σε συμφωνία διάρκειας δέκα ετών με την F1, ενώ και το Miami έχει υπογράψει μακροπρόθεσμη συμφωνία.

Το Κατάρ αναμένεται να επιστρέψει στο καλεντάρι το 2023, μιας και δεν θα διεξαχθεί εκεί αγώνας το 2022 λόγω της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, τον χειμώνα του 2022

Η Κίνα είναι επίσης έχει αυξημένες πιθανότητες να επιστρέψει στην F1 την επόμενη χρονιά μετά από μια απουσία τριών ετών (2020-2022), λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Με τη σεζόν του 2022 σπάει όλα τα ρεκόρ με την διεξαγωγή συνολικά 23 αγώνων, δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν δούμε μία ακόμη μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν στο μέλλον.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS