Πιθανή αναβολή του Grand Prix Αυστραλίας

Το Grand Prix της Αυστραλίας ενδέχεται να αναβληθεί λόγω ανησυχιών για τον Covid-19, κάτι που θα επιφέρει καθυστέρηση στην έναρξη της σεζόν του 2021.

Η Formula 1 αναμένεται να κατευθυνθεί προς την Μελβούρνη για τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου.

Η πανδημία ανάγκασε την ακύρωση του περσινού αγώνα, παρόλο που οι ομάδες είχαν πάει ήδη εκεί.

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος η Αυστραλία εισήγαγε νέα σκληρά μέτρα με σκοπό την προστασία απο την επανεμφάνιση του ιού.

Το προσωπικό της Formula 1 θα πρέπει είτε να παραμείνει σε καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξη του στην Αυστραλία, είτε να πάει με ιδιωτικό αεροπλάνο και να λειτουργήσει μέσα σε μία “βιόσφαιρα” όπως έκαναν στο Abu Dhabi.

Η κατασκευή της προσωρινής πίστας πρέπει να ξεκινήσει πριν τα τέλη Ιανουαρίου για να προχωρήσει ο αγώνας όπως έχει προγραμματιστεί.

Επομένως θα πρέπει να ληφθεί απόφαση εντός των επόμενων δύο εβδομάδων για το αν το Grand Prix θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο.

Οι πωλήσεις των εισητηρίων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Αν το Grand Prix δεν πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, είναι πιθανό να αναβληθεί ως το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ωστόσο αυτό θα σημαίνει ότι θα μετακινηθούν και άλλοι αγώνες στο μεγαλύτερο καλεντάρι που είχε ποτέ η Formula 1 (23 αγώνες).

Από την άλλη μεριά οι πωλήσεις για το Grand Prix του Bahrain που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου έχουν ξεκινήσει.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS