Pirelli – Οι συνθέσεις των ελαστικών για το GP Κίνας

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με το πρώτο Spint race της χρονιάς στο GP της Κίνας. Ομάδες και οδηγοί προ των πυλών για ένα θεαματικό αγώνα στην απαιτητική πίστα των 16 στροφών της Σαγκάης

Ο επίσημος προμηθευτής της F1 επέλεξε να προχωρήσει ένα βήμα πιο χαμηλά στην κλίμακα σύνθεσης των ελαστικών από αυτής της Αυστραλίας, αξιοποιώντας την C4 ως την μαλακή γόμα (κόκκινο σιρίτι), την C3 μεσαία (κίτρινο σιρίτι) και την C2 ως την σκληρή γόμα (λευκό σιρίτι).

Η διεξαγωγή του πρώτου αγώνα Sprint καθιστά τη διαχείριση και την κατανομή των ελαστικών ακόμα πιο κρίσιμη. Καθώς οι ομάδες θα έχουν διαθέσιμα μόνο 12 σετ για ολόκληρο το Σαββατοκύριακο αντί για τα συνηθισμένα 13. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Sprint race, οι οδηγοί θα λάβουν δύο σετ σκληρών ελαστικών, τέσσερα σετ μεσαίων και έξι σετ μαλακών ελαστικών παράλληλα με έξι σετ πράσινων ενδιάμεσων και τρία σετ μπλε full wet.

Η ιταλική εταιρία για το τριήμερο ανέφερε:“Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψιν αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι οι θερμοκρασίες”.

“Είναι η πρώτη φορά που η Σαγκάη φιλοξενεί το Grand Prix τον Μάρτιο, όταν οι μέσες θερμοκρασίες σπάνια ξεπερνούν τους 18°C”.

“Αν και στην πραγματικότητα, η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο είναι να δούμε (την θερμοκρασία) να σκαρφαλώνει πάνω από τους 20°C από την Παρασκευή, φτάνοντας στους 26°C το Σάββατο”.

“Αν και είναι επομένως πολύ πιο ζεστά από το συνηθισμένο αυτή τη στιγμή, είναι στην πραγματικότητα αρκετά παρόμοια με τις συνθήκες που παρατηρήθηκαν πέρυσι, για παράδειγμα, όταν ο αγώνας διεξήχθη την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου”.

“Υπήρξαν τρεις διακοπές πέρυσι – ένα VSC (Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας) και δύο Αυτοκίνητα Ασφαλείας – που επηρέασαν σημαντικά την έκβαση του αγώνα, τόσο ως προς τον αριθμό των (pit) stops όσο και ως προς τη σειρά με την οποία χρησιμοποιήθηκαν οι ενώσεις”.

“Στην περίπτωση του πρώτου, τρεις από τους οδηγούς που τερμάτισαν στην πρώτη 10α έκαναν μόλις ένα σταμάτημα, έξι μπήκαν σε pit δύο φορές και ένας ακόμη τρεις φορές”.”Όσο για τους επόμενους, η πλειοψηφία των οδηγών επέλεξε να παραταχθεί στο grid με τα μεσαία, με την C3 να ολοκληρώνει επίσης τα περισσότερα stints (46%)”.

“Ωστόσο, όταν ήρθε η μεγαλύτερη απόσταση σε μίλια, προχώρησαν στην C2 (57%). Η C4 έπαιξε επίσης το ρόλο της, με τέσσερις οδηγούς να την επιλέγουν για την εκκίνηση, ενώ ο Fernando Alonso διήνυσε τη μεγαλύτερη διαδρομή του με το πιο μαλακό ελαστικό”.

Και βέβαια, μην ξεχάσετε να μπείτε και να δείτε το τελευταίο live του F1Racingnews, στο κανάλι μας στο Youtube:

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts