Pierre Gasly – “Δεν είχα τα εργαλεία να πετύχω στην Red Bull”

Pierre Gasly
Pierre Gasly (FRA), AlphaTauri F1 06.09.2020. Formula 1 World Championship, Rd 8, Italian Grand Prix, Monza, Italy, Race Day. – www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com – copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images
Ο Pierre Gasly νιώθει πως δεν είχε την υποστήριξη της διεύθυνσης της Red Bull κατά την διάρκεια της θητείας του στην ομάδα το 2019.

Ο Pierre Gasly προήχθη στην Red Bull για την σεζόν του 2019, αφού ο Daniel Ricciardo αποφάσισε να μεταβεί στην Renault.

O Γάλλος δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα πλάι στον Max Verstappen, καθώς απέτυχε να πάρει βάθρο σε 12 αγώνες με την ομάδα, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Toro Rosso στα μέσα της σεζόν.

Η αντικατάσταση του Pierre Gasly ήταν ο Albon. Ωστόσο, ο Ταϊλανδός πιλότος δυσκολεύτηκε να αποδώσει, αν και του δόθηκε ολόκληρο το 2020 για να αποδείξει την αξία του και πάντα είχε την δημόσια υποστήριξη από το αφεντικό της ομάδας, Christian Horner.

Pierre Gasly
Σε μία στήλη του ‘The Players’ Tribune’, ο Pierre Gasly έριξε φως σχετικά με όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της θητείας του στην Red Bull. 

“Από την στιγμή που έκανα ένα λάθος με μονοθέσιο [της Red Bull], ένιωθα πως οι άνθρωποι εκεί σιγά σιγά μου γύριζαν την πλάτη. Είχα ένα τρακάρισμα στις χειμερινές δοκιμές, και από εκείνη την στιγμή, η σεζόν ποτέ δεν μου πήγε πραγματικά καλά. Μετά είχα δύο δύσκολους πρώτους αγώνες με την Red Bull και ο Τύπος απλά με έφαγε.”

“Όλα όσα είπα στον Τύπο διαστρεβλώθηκε για να φανεί ως δικαιολογία για την φόρμα μου, και κανείς δεν πήρε το μέρος μου. Το μονοθέσιο δεν ήταν τέλειο, και έβαζα τα δυνατά μου για να προσπαθήσω να διορθωθώ και να μαθαίνω κάθε εβδομάδα, όμως… να τι θα πω γι αυτό: ήταν δύσκολη περίοδος για μένα στην Red Bull, επειδή δεν ένιωθα πως με υποστήριζαν και μου φέρονταν με τον ίδιο τρόπο όπως σε άλλους παλιότερα.”

“και για μένα … αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να αποδεχτώ. Δούλευα σαν σκυλί μέρα με τη μέρα, προσπαθώντας να φέρω αποτελέσματα στην ομάδα, όμως δεν μου δίνονταν όλα τα εργαλεία που χρειαζόμουν για να πετύχω. Προσπαθούσα να προσφέρω λύσεις, όμως η φωνή μου δεν ακουγόταν, ή θα χρειάζονταν εβδομάδες για να δούμε αλλαγή.”

Pierre Gasly
Ο Γάλλος εξήγησε την απροθυμία του να εξηγήσει τι συνέβη το 2019, λόγω του ότι είναι ακόμα μέλος της οικογένειας της Red Bull, στην AlphaTauri.

“Για τον οποιονδήποτε λόγο, ποτέ δεν θα ταίριαζα σε αυτήν την θέση- απλά δεν γινόταν να δουλέψει. Δεν είμαι αυτός που θα ξεκινήσει να λέει πράγματα στον Τύπο, επειδή είμαι πραγματικά ευγνώμων στην Red Bull για την ευκαιρία, καθώς και για όλα όσα έχουν κάνει για μένα στην καριέρα μου. Πραγματικά είμαι. Όμως μου επιτρέπεται να πω την αλήθεια μου.”

“Οπότε αυτή είναι. Αυτή είναι η αλήθεια.”

Η επιστροφή του Pierre Gasly στην Toro Rosso συνέπεσε με τον θάνατο του παιδικού του φίλου και οδηγού της Formula 2, Anthoine Hubert. Ο Hubert ενεπλάκη σε ένα καταστροφικό ατύχημα τριών μονοθεσίων κατά την διάρκεια της feature race της F2 στο Spa-Francorchamps, ενώ υπέκυψε στα τραύματά του. Έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό του στην μικρή ομάδα της Red Bull και τον θάνατο του Hubert, o Pierre Gasly έφτασε σε μία αξιοσημείωτη παρθενική νίκη στο Ιταλικό Grand Prix.

Pierre Gasly
Η μνήμη του Hubert ζούσε καιρό στο μυαλό του Pierre Gasly και του έδωσε ώθηση για μία εξαιρετική σεζόν το 2020, όπου και κατέκτησε την πρώτη του νίκη.

“Ήταν περίεργη μέρα, πολλά μονοθέσια αντιμετώπιζαν προβλήματα. Το μονοθέσιό μας, η AlphaTauri Honda, έδινε καλή αίσθηση, και συνεχίζαμε εκεί που οι άλλοι γύρω μας δυσκολεύονταν. Και τότε, στον γύρο 29, πήρα την πρωτοπορεία όταν ο Lewis [Hamilton] μπήκε στα pits για ένα stop-and-go penalty. Και για πρώτη φορά εδώ και 3 χρόνια, δεν ήμουν πίσω από κάποιον.”

“Οδηγούσα αγώνα. Είχα περάσει όλη μου την καριέρα στην F1 μαχόμενος με άλλους – ακολουθώντας τον προπορευόμενό μου και συνεχώς να κυνηγάω. Όμως τότε ήμουν μόνο εγώ. Εγώ και το μονοθέσιο και η πίστα. Οδήγησα κάθε γύρο σαν να είναι ο τελευταίος μου. Το εννοώ. Αυτήν την μέρα στην Monza, κάποιος με πρόσεχε από ψιλά. In that moment, ένιωθα απλά ευγνώμων, ξέρετε.Σαν, να τα είχα καταφέρει – να τα είχαμε καταφέρει.”

“Σκεφτόμουν, σήμερα είναι η μέρα μου. Σήμερα είναι η μέρα μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω αυτήν την στιγμή να περάσει. Δεν υπάρχει περίπτωση. Και ήταν η μέρα μου. Ήταν η μέρα μας.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts