Ο Oscar Piastri είναι βέβαιος ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει μια θετική σχέση συνεργασίας με τον Lando Norris και να οδηγήσει τη McLaren στην κορυφή της Formula 1, όταν οι δυο τους ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη σεζόν 2023.
Ο Piastri, ο οποίος διαθέτει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ σε επίπεδο junior, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων Formula Renault Eurocup, Formula 3 και Formula 2, πήρε τη θέση του Αυστραλού Daniel Ricciardo στην επιχείρηση του Woking κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Ενώ ο 21χρονος πρώην προστατευόμενος της Alpine θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1, ο 23χρονος Norris ετοιμάζεται να μπει στην πέμπτη του σεζόν, έχοντας εδραιωθεί στη McLaren και στο άθλημα.
Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική να συνεργαστεί με τον Norris ο Piastri δήλωσε: “Δεν γνωρίζω τον Lando τόσο καλά. Έχω μιλήσει μαζί του μερικές φορές και έχουμε μερικούς κοινούς φίλους. Αλλά ναι, ανυπομονώ να τον γνωρίσω, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.
“Νομίζω ότι οι καριέρες μας ως junior ήταν αρκετά παρόμοιες. Προφανώς έχει αποδείξει και στην F1 ότι είναι ένας πολύ ικανός και δυνατός οδηγός.
“Ανυπομονώ να μπορέσω να δείξω αυτό που έχω, αλλά αναμφίβολα θα υπάρξουν και πράγματα που πρέπει να μάθω στην πορεία, και νομίζω ότι ο Lando είναι ένας πολύ δυνατός teammate για να μπορέσω να μάθω από αυτόν. Νομίζω ότι θα είναι μια καλή σχέση συνεργασίας.
“Είμαστε κοντά στην ηλικία, έχουμε μερικούς κοινούς φίλους, όπως είπα, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε καλά και ελπίζω να φέρουμε όλη την ομάδα πιο κοντά στην πρώτη θέση του grid, αυτός είναι ο στόχος. “
Ο Piastri είναι αισιόδοξος ότι, μαζί με τον Norris, μπορεί να ωθήσει τη McLaren προς ένα πιο επιτυχημένο μέλλον, με την ομάδα να έχει κερδίσει για τελευταία φορά τον τίτλο των κατασκευαστών το 1998 και τον Lewis Hamilton να παραμένει ο τελευταίος πρωταθλητής οδηγών από το 2008.
“Μεγάλο μέρος της ιστορίας της McLaren και πολλές από τις νίκες και τα πρωταθλήματά της ήταν είτε όταν ήμουν πολύ νέος είτε όταν δεν είχα γεννηθεί καθόλου, οπότε φυσικά αυτό είναι κάτι που θέλω. Ελπίζω, με την υπόλοιπη ομάδα, να προσπαθήσω να επιστρέψω πιο μπροστά”, σχολίασε.
“Είναι κάτι που έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι θα ενταχθώ σε μια ομάδα με μεγάλο κύρος, με πολλές επιτυχίες και μεγάλη καταγωγή – αυτό είναι συναρπαστικό. Τελικά, μου προσέφεραν μια φανταστική ευκαιρία να βρεθώ στο grid της F1.
“Νομίζω ότι η ομάδα έχει μεγάλο κίνητρο να προσπαθήσει να επιστρέψει στην πρώτη θέση, όπως και εγώ. Δεν θέλω να είμαι στην F1 για να βγάλω τα νούμερα, θέλω να τα καταφέρω όσο καλύτερα μπορώ και ελπίζω να κερδίσω μερικά πράγματα στην πορεία.
“Νομίζω ότι για μένα, αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που περιμένω με ανυπομονησία… να μπω στο grid, αλλά και να προσπαθήσω να γράψω ένα νέο κεφάλαιο επιτυχίας για μένα και για την ομάδα. “
Η McLaren τερμάτισε πρόσφατα στην τρίτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών, πίσω από τη Mercedes και τη Red Bull το 2020, αλλά η ομάδα υποχώρησε στην τέταρτη θέση το 2021 και στην πέμπτη θέση το 2022, αφού η πρώην ομάδα του Piastri, η Alpine, την απέκλεισε.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube και Twitter.