ΝΕΑ

Πετυχημένη η επέμβαση του Juan Manuel Correa

Ο οδηγός της Formula 2 Juan Manuel Correa αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο έξι βδομάδες μετά την 17ωρη πετυχημένη χειρουργική επέμβαση στο κάτω δεξί άκρο του.

Ο Correa υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στον αγώνας της F2 στο Spa όταν συγκρούστηκε με τον Antoine Hubert, ο οποίος έχασε και την ζωή του.

Σε δήλωση που εκδόθηκε την Πέμπτη, επιβεβαιώθηκε ότι η χειρουργική του Correa είχε διάρκεια 17 ωρών και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση περισσότερου αστικού υλικού από το αναμενόμενο αλλά ήταν επιτυχής.

“Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο Juan Manuel Correa εισήχθη σε μία προγραμματισμένη επέμβαση για την ανασυγκρότηση του κάτω δεξιού του άκρου. Οι γιατροί πραγματοποίησαν έναν συνδυασμό ορθοπεδικών και εξωτερικών χειρουργικών επεμβάσεων και μετά από 17 ώρες στο χειρουργείο, ο 20χρονος έφερε ελπιδοφόρα νέα στους ιατρούς ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής.” ανέφερε η ιατρική ενημέρωση.

“Οι ημέρες που ακολούθησαν την χειρουργική επέμβαση ήταν εγχώριες πάρα την επιτυχία του χειρουργείου.”

Juan Manuel Correa

“Τώρα ημέρα Πέμπτη και περισσότερο από 72 ώρες αργότερα, οι γιατροί είναι σίγουροι για την επιτυχημένη επέμβαση, ενώ εξακολουθούν να παρακολουθούν προσεκτικά. Κατά την διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν περισσότερα οστεώδη υλικά απ’ ότι περιμέναμε και να λύσουν διαφορά θέματα αιμοφόρων αγγείων. Αλλά ο κύριος στόχος της χειρουργικής επέμβασης επιτευχθεί. Ο Juan Manuel Correa θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Λονδίνου καθώς έχει προγραμματιστεί άλλη μία επέμβαση, λιγότερο σύνθετη χειρουργικά σε διάστημα δύο βδομάδων.”

“Οι γιατροί αναμένουν ότι ο Juan Manuel θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο σε περίπου έξι βδομάδες και μετά θα ξεκινήσει τον δρόμο της αποθεραπείας. Ο επόμενος χρόνος θα είναι γεμάτος με φυσικοθεραπείες, αποκατάσταση και διορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις με τον στόχο της επαναφοράς της πλήρης χρήσης του δεξιού ποδιού και του αστραγάλου του.”

Ο Correa με δήλωση του για πρώτη φορά μετά το ατύχημα ευχαρίστησε τους οπαδούς κάτι την κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την υποστήριξη τους.

“Αυτές οι τελευταίες βδομάδες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, δυσκολότερες απ’ ότι είχα αντιμετωπίσει τόσο σωματικά όσο και διανοητικά. Καταλαβαίνω το μέλλον μου όσον αφορά την αποκατάσταση των ποδιών μου. Ειδικά το δεξί μου πόδι είναι αρκετά αβέβαιο και η φυσιοθεραπεία μου θα είναι μακρά και περίπλοκη. Επεξεργάζομαι ακόμα ότι έχει συμβεί και συμβαίνει.” Είπε ο Correa.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μου έδειξε την υποστήριξη του. Είμαι ταπεινωμένος από τον αριθμό φροντίδας μηνυμάτων φροντίδας και αγάπης που έλαβα. Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου και να ξέρετε ότι η ενθάρρυνση και η θετικότητα σας έχουν κάνει την διαφορά.”

Juan Manuel Correa

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).