Περισσότερες δοκιμές ζητούν οι ομάδες της F1

Η πλειοψηφία των ομάδων της F1 τάσσονται υπέρ της αύξησης του αριθμού των διαθέσιμων ημερών δοκιμών εξέλιξης, ενόψει του 2022.

Φέτος οι δοκιμές εξέλιξης στη F1 μετακόμισαν στο Μπαχρέιν, μετά από πολλά χρόνια δράσης στα εδάφη της Βαρκελώνης. Αυτό συνέβη προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το κόστος και να διασφαλιστεί ότι τα εξαρτήματα των ομάδων θα μεταφερθούν εκεί στην πρεμιέρα της F1. Υπενθυμίζουμε ότι η πρεμιέρα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετατέθηκε για τις 28 Μαρτίου, στο Μπαχρέιν. Η Αυστραλία μετατέθηκε για τα μέσα Νοεμβρίου, εξαιτίας του covid-19.

F1
Max Verstappen, F1 2021 pre season test, Bahrain International Circuit

Franz Tost, team principal Alpha Tauri:

Πάντα ήμουν θετικός σε δοκιμές στο Μπαχρέιν ή στο Αμπού Ντάμπι. Νομίζω ότι το πρωί της Παρασκευής και του Σάββατου, είχαμε αρκετά καλές συνθήκες, αλλά την Παρασκευή το απόγευμα, ήταν πολύ κακές συνθήκες. Η Βαρκελώνη είναι αρκετά δύσκολη κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Μπορεί να είναι βρόχινες οι συνθήκες, μπορεί να είναι και κρύες. Όταν μια κανονική μέρα θα είχαμε δοκιμές, η θερμοκρασία θα ήταν στους 14 βαθμούς κελσίου. Αυτές δεν είναι συνθήκες για δοκιμές που είναι οι βέλτιστες για τη F1“.

Πρέπει να βρούμε μια καλή ισορροπία μεταξύ του αριθμού των ημερών και του κόστους, διότι το 2022 δεν θα γίνει αρκετά φτηνό έτος. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τα πάντα“.

F1
Sebastian Vettel, F1 2021 pre season test, Bahrain International Circuit

Otmar Szafnauer, Team principal & CEO Aston Martin:

Όπως λέει ο Franz, θα έχουμε ένα εντελώς νέο μονοθέσιο του χρόνου και αυτό πρέπει να εξεταστεί όπου και για πόσο διάστημα θα δοκιμάσουμε το επόμενο έτος. Νομίζω ότι τρεις μέρες ήταν κατάλληλες για φέτος με αυτό που συνέβη το 2020, την πανδημία και τη μείωση της ανάπτυξης του μονοθεσίου. Ο καιρός είναι δύσκολο να προβλεφθεί, κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Την Παρασκευή είχαμε την αμμοθύελλα το απόγευμα που δεν ήταν ιδανικό, αλλά όπως λέει ο Franz, πηγαίνετε στη Βαρκελώνη και θα μπορούσε να ήταν υγρό και κρύο“.

Νομίζω λοιπόν ότι τελειώνουμε εδώ και μετά αποφασίζουμε τι είναι πιο κατάλληλο για το επόμενο έτος αργότερα“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS