Ο Perez θέλει να υπάρξουν συζητήσεις για τη ‘συμφωνία κυρίων’

O Sergio Perez δήλωσε πως πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ των οδηγών για τη συμφωνία κυρίων, η οποία σύμφωνα με αυτόν παραβιάζεται συχνά.

Οι οδηγοί της Formula 1 έχουν μία ανεπίσημη συμφωνία, ώστε να μην προσπερνούν μονοθέσια στον γύρο εξόδου των κατατακτηρίων. Ωστόσο, αυτή η ‘συμφωνία κυρίων’ έχει παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τον Sergio Perez.

O Perez δεν τα πήγε καλά στα Q3 του Grand Prix του Azerbaijan, ωστόσο κατάφερε να νικήσει στον αγώνα, εκκινώντας από την 6η θέση. Ο Μεξικανός, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρεθεί σε καλή θέση στην πίστα για τον γύρο του στα Q3, θεωρεί πως αυτό οφείλεται σε παραβίαση αυτής της συμφωνίας από οδηγούς.

“Όλοι βγήκαμε στην πίστα την ίδια στιγμή, δημιουργήθηκαν διαφορές, αλλά μετά κάποιοι άρχισαν να προσπερνούν. Δεν σεβάστηκαν τη συμφωνία κυρίων,” εξήγησε ο Perez.

“Αυτό κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. Δεν κάναμε καλό γύρο εκεί που μετρούσε περισσότερο. Είναι απλά τα πράγματα. Κάποιοι σέβονται αυτή τη συμφωνία, όχι όμως όλοι.”

Perez
O Perez θεωρεί ότι αυτό το θέμα πρέπει να συζητηθεί από τους οδηγούς, ενώ είπε πως υπάρχουν κάποιοι οδηγοί που μπορείς να εμπιστευτείς πως θα τηρήσουν αυτή τη συμφωνία, ωστόσο είπε πως δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί όλους.

“Το χάος αρχίζει όταν ξεκινούν να προσπερνούν προς το τέλος του γύρου, ενώ όλοι ξέρουμε ότι θα έπρεπε να κρατάμε τη θέση μας και να προσπαθούμε να φτιάξουμε διαφορά,” είπε ο Perez.

“Δημιουργείται μποτιλιάρισμα και ξαφνικά τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Αυτό γίνεται εδώ και κάποια χρόνια.”

“Είναι κάτι το οποίο μάλλον θα έπρεπε να συζητήσουμε ως οδηγοί, ειδικά στις κατατακτήριες, θα έπρεπε να το σεβόμαστε περισσότερο και να έχουμε στο νου μας ότι μπορεί να επιφέρει δυσκολίες στους άλλους.”

“Σίγουρα αξίζει να το συζητήσουμε και να δούμε τί νιώθουν όλοι για αυτό.”

“Υπάρχουν κάποιοι οδηγοί που πραγματικά το σέβονται και μπορείς να τους εμπιστευτείς, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς.”

“Οπότε πιστεύω πως είναι καλό να επαναφέρουμε το θέμα, να το συζητήσουμε όλοι μαζί και να δούμε αν θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει κάτι.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS