Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Perez – “Θα ήταν εύκολο να τα παρατήσω”

Ενώ η επίκαιρη φήμη η οποία λέει ότι ο Sergio Perez θα αποσυρθεί από την Formula 1 στο τέλος της σεζόν είναι πιο επίμονη από ποτέ, ο ίδιος ο Perez την διέψευσε μπροστά στους δημοσιογράφους στο Austin.

Ο Sergio Perez θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν; Αυτό ακούγεται στο paddock της Formula 1 και αυτό αναταράσσει όσοι παρακολουθούν το άθλημα. Ο Μεξικανός, ο οποίος είχε μία σεζόν με περισσότερες αποτυχίες από επιτυχίες σε σχέση με τον συναθλητή του Max Verstappen, θέλησε ωστόσο να διαψεύσει αυτήν την φήμη, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών.

Έτσι, όταν ακούγεται ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το Grand Prix Μεξικού για να ανακοινώσει την απόσυρσή του, εκείνος που διαθέτει ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό του με την Red Bull απαντά: “Με κάνει απλά να γελώ. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα [ενάντια στις φήμες]. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην δουλειά μου.”

O Perez επιβεβαίωσε επίσης ότι το σημερινό του συμβόλαιο δεν θα είναι το τελευταίο του στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού: “Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα της χρονιάς που πέρασα. Κάποιος λέει κάτι για μένα και ξαφνικά αυτό αληθεύει. Αλλά έχω ένα συμβόλαιο για του χρόνου και δεν έχω κανέναν λόγο να μην πάω μέχρι το τέλος αυτού του συμβολαίου. Θα δείξω τον καλύτερό μου εαυτό. Το δεσμεύτηκα. Αλλά όχι μόνο αυτό, δεν θα είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο στην F1.”

Το πλαίσιο του τέλους αυτής της σεζόν της Formula 1 έχει βέβαια μεγάλο ρόλο στο τρόπο που μεταδίδεται και εξελίσσεται μία τέτοια φήμη, το γεγονός ότι ο Perez δεν έδωσε καμία αντίσταση στον Verstappen, ο οποίος πήρε τον τίτλο στο Κατάρ, ενώ διαθέτει την ίδια RB-19 είναι ένας πραγματικός καταλυτής. Και ακόμα περισσότερο αφού εκτός από το να μην είναι στο επίπεδο του Verstappen, ο Μεξικανός οδηγός επαναλαμβάνει τις κακές επιδόσεις, τόσο πολύ που σήμερα δεν είναι ούτε καν σίγουρος να τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα των οδηγών, έχοντας τον Lewis Hamilton 30 πόντους μακριά του στην 3η θέση.

Για τον Perez ωστόσο, το να φύγει σε αυτή τη φάση της καριέρας του θα ήταν η “εύκολη” λύση και επιβεβαιώνει ότι δεν το σκέφτηκε ποτέ: “Είναι σίγουρα δύσκολο. Δεν είναι το καλύτερο όταν περνάς μία δύσκολη περίοδος της καριέρας σου. Αλλά μου αρέσει η πρόκληση που αποτελεί το να επανέλθω.”

“Πιστεύω ότι το ευκολότερο πράγμα θα ήταν να τα παρατήσω. Αλλά δεν είναι ο τύπος μου και δεν θα τα παρατήσω. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσω να επανέλθω στη καλύτερη φόρμα μου και είναι ο μόνος στόχος που έχω στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Δεν σκέφτομαι ούτε καν την απόσυρση ή την σύνταξη γιατί αυτό θα ήταν το πιο εύκολο.”

Όσο για το τι πιστεύει για τις ελπίδες που διαθέτει για να κρατήσει την θέση του μετά την λήξη του συμβολαίου του απαντάει: “Δεν το σκέφτομαι αυτό, απλά απολαμβάνω την κατάσταση για την ώρα. Είμαι 33 ετών, έχω ακόμα ωραίες χρονιές μπροστά μου. Ως αθλητής θέλετε πάντα να μεγιστοποιήσετε την καριέρα σας… Είμαι στην Red Bull και θέλω να παραμείνω εδώ, αλλά πρέπει ασφαλώς και οι δύο πλευρές να βρίσκουν συμφέρων σε αυτό.”

Το γεγονός ότι, σε ένα πρόσφατο παρελθόν, η Red Bull αντάλλαξε τους οδηγούς της μεταξύ των δύο ομάδων της όταν εκείνοι της κύριας ομάδας δεν μπόρεσαν να αποδώσουν καλά βοήθησε το να κυκλοφορήσει η ιδέα ότι ο Daniel Ricciardo, ο οποίος γύρισε φέτος στην Alpha Tauri, θα μπορούσε να αποτελέσει ο κατάλληλος αντικαταστάτης για τον Perez, εάν η ομάδα του θελήσει να σταματήσει νωρίτερα την συνεργασία τους.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ειδικά της F1 και των σχετικών κατηγοριών (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ. Όταν η F1 είναι απών ασχολούμαι με άλλες κατηγορίες.