Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Perez – “Πρέπει να είμαστε σε θέση να πιέσουμε την Mercedes”

Ο Sergio Perez δήλωσε πως η Red Bull πρέπει να είναι σε θέση να πιέσει την Mercedes και να καταταγεί κοντά σε αυτή στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ρωσίας.

Στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix της Ρωσίας ο Sergio Perez έδειξε 2 πρόσωπα. Το πρώτο ήταν η 9η θέση στο FP1 και το δεύτερο ήταν η 11η θέση στο FP2. Ο Perez και στις 2 περιόδους των ελεύθερων δοκιμών ήταν πίσω από τον teammate του στη Red Bull, Max Verstappen.

Μετά το πέρας των ελεύθερων δοκιμών ο Perez δήλωσε πως η σημερινή ημέρα ήταν η τελευταία ευκαιρία για την Red Bull να κάνει δοκιμές στο στεγνό οδόστρωμα του Sochi. Τόνισε δε πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να βελτιώσει στο μονοθέσιο του.

Θεωρώ πως έχουμε λάβει καλή ενημέρωση ενόψει των αυριανών κατατακτηρίων δοκιμών, όταν δεν θα υπάρχει πολλή δράση εξαιτίας της βροχής. Οπότε, σήμερα ήταν πιθανότατα η τελευταία ευκαιρία, προκειμένου να κάνουμε δοκιμές σε στεγνές συνθήκες πριν τις αυριανές κατατακτήριες δοκιμές“, δήλωσε ο Perez.

Πιστεύω πως υπάρχει η προοπτική στο μονοθέσιο για αυτό το τριήμερο. Απλά πρέπει να σιγουρέψουμε πως αυτό θα το κάνουμε σωστά. Πιστεύω πως το πρώτο και το δεύτερο sector έδειξαν πως ήταν καλά, ωστόσο υπάρχουν κάποια σημεία που χρήζουν βελτίωσης στο τρίτο sector. Υπάρχουν μερικές αλλαγές στο στήσιμο του μονοθεσίου που πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε να ταιριάζουν με τις καιρικές συνθήκες που θα έρθουν στις κατατακτήριες δοκιμές. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία χρήζουν ανάλυσης αργότερα το απόγευμα“.

Η Mercedes έδειξε πως είναι ταχύτερη στην πίστα του Sochi έναντι της Red Bull. Υπενθυμίζουμε πως ο Max Verstappen θα εκκινήσει την Κυριακή από το τέλος του grid. Η Red Bull αποφάσισε να αλλάξει τον κινητήρα του. Ο Verstappen θα έχει νέα κινητήρια μονάδα, νέο MGU-H, νέο MGU-K και νέα εξάτμιση.

Ο Sergio Perez δήλωσε πως θα προσπαθήσει ο ίδιος και η Red Bull να καταταγούν κοντά στην Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές, ούτως ώστε να ασκήσουν πίεση στην Γερμανική ομάδα.

Με τον Max να ξεκινά από το τέλος του grid, η ομάδα θα έχει να αντιμετωπίσει μια μικρή πρόκληση. Προφανώς και οι Mercedes είναι πολύ δυνατές εδώ, αλλά ας ελπίσουμε πως θα είμαστε σε θέση να τους πιέσουμε και να καταταγούμε πολύ κοντά σε αυτούς. Αυτό θα ήταν και το ιδανικό σενάριο“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.