Perez: Ήμουν τυχερός που δεν έπαθε ζημιά το μονοθέσιο
Ο Sergio Perez δήλωσε ότι χρησιμοποίησε το γκάζι πολύ νωρίς, γεγονός που τον οδήγησε στο σπινάρισμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων στιγμών του Q3 στο ολλανδικό Grand Prix.
Ο Μεξικανός έκανε τεράστια χάρη στον teammate του Max Verstappen, καθώς ο Ολλανδός βρισκόταν στην προσωρινή pole position μπροστά από τον Charles Leclerc τη στιγμή της εξόδου, γεγονός που σήμαινε ότι οι δύο οδηγοί της Mercedes, οι οποίοι έδειχναν γρήγοροι, μετά τη κίτρινη σημαία έχασαν χρόνο από τους γύρους τους.
Η ζημιά δεν ήταν πολύ σοβαρή για τον Perez, καθώς δεν ήρθε σε επαφή με τον τοίχο και έπεσε μόνο στην P5.
Το παρ’ ολίγον ατύχημα ήταν το τελευταίο περιστατικό στους αγώνες του Perez αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν φαινόταν άνετος σε καμία από τις τρεις περιόδους δοκιμών που οδήγησαν στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.
Ο Perez εξήγησε ότι το λάθος του ήταν ότι πάτησε το γκάζι νωρίτερα από ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να βγει στην αμμοπαγίδα.
“Τελικά ήμουν αρκετά τυχερός που δεν έπαθε ζημιά ολόκληρο το μονοθέσιο”, δήλωσε στο Sky Sports F1. “Θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα ήταν μια μεγάλη ατυχία.
“Μπήκα καλά, αλλά προσπάθησα να πατήσω το γκάζι πολύ νωρίς και ακούμπησα λίγο στο χαλίκι και έχασα το πίσω μέρος, δυστυχώς.
“Ήμουν σε έναν καλό γύρο, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βελτιωθώ”
Δεδομένης της δυσκολίας προσπέρασης στην πίστα του Zandvoort, ο Perez έχει δύσκολο έργο να ανακτήσει τις χαμένες θέσεις και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να περάσει τους οδηγούς που βρίσκονται μπροστά του όσο το δυνατόν νωρίτερα.
“Θα είναι δύσκολο να σημειώσω κάποια πρόοδο από νωρίς, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θα προσπαθήσω να έχω ισχυρό ρυθμό στον αγώνα, νομίζω ότι αυτό θα είναι πολύ σημαντικό”, δήλωσε.
“Νομίζω ότι ακολουθούμε μια καλή στρατηγική. Έχουμε καλές επιλογές για εμάς, οπότε ελπίζουμε να μπορέσουμε να περάσουμε και να έχουμε ισχυρό ρυθμό”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.