Perez: Είναι εύκολο να δείξεις με το δάχτυλο αλλά όλοι κάνουμε λάθη
Ο Sergio Perez υπερασπίστηκε το τελευταίο λάθος της Ferrari και εξήγησε ότι όλες οι ομάδες είναι επιρρεπείς σε τέτοια λάθη, καθώς η πίεση στην F1 αυξάνεται.
Ο Charles Leclerc βρισκόταν καθ’ οδόν προς μια πιθανή νίκη στο Grand Prix της Ουγγαρίας, πριν η Ferrari πάρει την αινιγματική απόφαση να βάλει τον οδηγό της στα pit για ένα σετ σκληρών ελαστικών με 30 γύρους να απομένουν, παρά τις σαφείς δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι υπόλοιποι οδηγοί του αγώνα.
Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν ένα ακόμη pit stop λίγο αργότερα για ένα σετ μαλακών ελαστικών και ένας τερματισμός στην έκτη θέση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Leclerc πέφτει θύμα λάθους στρατηγικής της Ferrari αυτή τη σεζόν και ερωτηθείς αν εξεπλάγη από την τελευταία του έλλειψη, ο Perez απάντησε: “Νομίζω ότι πάντα, μετά τον αγώνα, είναι πολύ εύκολο να δείξεις με το δάχτυλο και να πεις “τι λάθος”.
“Αλλά εν βρασμώ ψυχής, όλοι μας είμαστε επιρρεπείς να κάνουμε αυτά τα λάθη, έχουμε τόσο μικρά περιθώρια, αλλά αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν”
Ο Perez έχει αγωνιστεί για τη φόρμα του σε σύγκριση με τον team-mate Max Verstappen στους πρόσφατους αγώνες, παρά το γεγονός ότι πίεζε και ταυτιζόταν τακτικά με τον ηγέτη του πρωταθλήματος στα πρώτα στάδια της σεζόν.
Ο Μεξικανός έκανε πειράματα την Παρασκευή στο Hungaroring, τα οποία, αν και έβλαψαν το Σαββατοκύριακό του συνολικά, θα πρέπει να βάλουν τον Perez σε καλό δρόμο όταν η F1 επιστρέψει από τις καλοκαιρινές της διακοπές.
“Ναι, έχουμε κάνει πολλή δουλειά και έχουμε καλές ιδέες, αλλά είναι σημαντικό να τα βάλουμε όλα μαζί”, δήλωσε.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.