MOTOGP

F.Bagnaia: ”Μη με συγκρίνετε με τον Rossi, δεν θα υπάρξει άλλος σαν αυτόν”

Τρεις αγώνες προτού μάθουμε ποιος θα αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο Pecco Bagnaia νιώθει την πίεση, όμως παραμένει προσγειωμένος και αφοσιωμένος στον στόχο του…

Ο No.1 αναβάτης της Ducati Lenovo εμφανίστηκε χθες στο πλατό εκπομπής της Ιταλικής τηλεόρασης Rai, καταθέτοντας ενδιαφέρουσες απόψεις σε ποικιλία θεμάτων. Ο Pecco Bagnaia μοιάζει να είναι το πρώτο φαβορί για το παρθενικό του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και δεύτερο για αναβάτη της Ducati, μετά τον Casey Stoner. Για τον Ιταλό, ο Casey Stoner αποτελεί πηγή έμπνευσης, με τον τρόπο που θριάμβευσε το μακρινό 2007.

Η πίεση στο πρόσωπο του Ιταλού είναι εμφανής, ωστόσο έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει. Ο Bagnaia από το 2021, όταν και υπέγραψε στην πρώτη ομάδα της Ducati, έχει βελτιώσει πάρα πολύ όλους τους τομείς του, πραγματοποιώντας μεθοδικά βήματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αρχικά, κατάφερε να πάρει αρκετές Pole πέρυσι, και με ένα ντεμαράζ 4 νικών στα 6 τελευταία περσινά Grand Prix, ολοκλήρωσε 2ος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Εκτός αυτού, κατάφερε να πάρει το No.1 εντός ομάδας, κατατροπώνοντας τον Jack Miller.

Φέτος, έχει πανηγυρίσει 6 νίκες, και βρίσκεται στο -2 από τον Fabio Quartararo στη βαθμολογία. Βάσει της απόδοσης της Ducati, ο Bagnaia αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να στεφθεί Πρωταθλητής.

”Tα social media ‘κατευθύνουν’ με λάθος τρόπο τα γεγονότα”

Ο Pecco Bagnaia τοποθετήθηκε για αρκετά θέματα στo τηλεοπτικό show, ωστόσο αυτό που ξεχώρισε ήταν η απάντηση του για τον Valentino Rossi, στην ακαδημία του οποίου ο PB63, οφείλει αυτό που είναι σήμερα.

“Θα ήθελα να αντιμετωπίσω τον Valentino Rossi στην πίστα. Ήταν πολύ μεγαλύτερος αναβάτης και αθλητής από κάθε άλλον. Τολμώ να πω πως κανείς δεν θα είναι ποτέ σαν αυτόν. Νομίζω η πλειοψηφία των φίλων του MotoGP, συμφωνεί με αυτή την άποψη.

Το γεγονός πως κανένας Ιταλός αναβάτης δεν έχει κερδίσει τον τίτλο στα MotoGP για πολλά χρόνια, και ο τελευταίος ήταν ο ‘Doctor’, σίγουρα δημιουργεί πίεση. Όμως αυτή την εποχή είναι διαφορετικού είδους πίεση λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχω ξαναπεί πως θα προτιμούσα να αγωνίζομαι μια άλλη εποχή, δίχως την επιρροή που προκύπτει μέσω αυτών…”

Όσον αφορά την μάχη του Πρωταθλήματος, τόνισε:

”Είναι σαν να ξεκινά ένα Πρωτάθλημα τριών αγώνων από τώρα. Ο Quartararo είναι ένας σπουδαίος αντίπαλος. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται μπροστά στη βαθμολογία, ενώ η Ducati είναι η ταχύτερη μοτοσυκλέτα. Υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας, καθώς γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Είναι μια μάχη που θα απολαύσω ως το φινάλε της…”

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, θα διεξαχθεί στην πίστα ‘Philip Island’ στην Αυστραλία σε μία εβδομάδα.

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter