Την φόρμα της Hyundai θα συνεχίσει να φορά και το 2024 ο Esapekka Lappi, με τον Φινλανδό ωστόσο να τρέχει σε επιλεγμένους αγώνες αντί για όλους όπως έκανε φέτος.
Οι ώρες μετρούν αντίστροφά για την επίσημη έναρξη του ράλλυ Ιαπωνίας και οι ομάδες σταδιακά αρχίζουν να ανακοινώνουν τις συνθέσεις τους ενόψει της νέας σεζόν. Κάτι αντίστοιχο έκανε η Hyundai η οποία με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε πως ο Esapekka Lappi θα παραμείνει στις τάξεις της και το 2024.
Η μεγάλη διαφορά συγκριτικά με φέτος είναι πως ο Φινλανδός θα τρέξει σε επιλεγμένους αγώνες μιας και φέτος είχε πλήρη εμπλοκή. Οι Νοτιοκορεάτες δεν έχουν ανακοινώσει προς το παρόν με ποιον θα μοιράζεται το τρίτο i20 και σε ποιους αγώνες.
“Εξακολουθώ να έχω τη θέληση να εξελιχθώ και να πετύχω στο WRC και θα ήθελα να κερδίσω με αυτή την ομάδα”, ανέφερε ο Lappi μετά την ανακοίνωση της Hyundai. “Η επόμενη σεζόν θα είναι διαφορετική και ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις, γεγονός που θα με παρακινήσει να είμαι καλύτερος οδηγός, καθώς και να επιδιώξω προσωπική επιτυχία για μια ισχυρότερη χρονιά το 2024”, τόνισε.
Την είδηση αυτή κλήθηκε να σχολιάσει και ο πρόεδρος της Hyundai Motorsport, Sean Kim. “Έχει επιδείξει ισχυρές δυνατότητες αυτή τη σεζόν, αλλά σίγουρα υπάρχουν εκκρεμότητες. Γι’ αυτό είμαστε ευτυχείς που θα παραμείνει μαζί μας με την εσωτερική ορμή να τις διορθώσει. Και τα τρία πληρώματα μας είναι εξαιρετικά ταλαντούχα και ξέρουν τι χρειάζεται για να κερδίσεις στο WRC, υπογραμμίζοντας τη δύναμη των προθέσεων μας”, είπε μεταξύ άλλων.
Τέλος αντίστοιχο σχόλιο έκανε και ο Cyril Abiteboul. “Ο ρόλος των Lappi και Ferm είναι να υποστηρίζουν τon Τhierry και τον Ott στο πρωτάθλημα. Είμαστε προσηλωμένοι στην ανάπτυξη του αυτοκινήτου κάτι το οποίο ο Esapekka έχει αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα καλός φέτος.
Εξακολουθούμε να τελειοποιούμε την πλήρη εικόνα για την επόμενη χρονιά και θα προβούμε σε ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω. Αλλά προς το παρόν είμαστε ευτυχείς που έχουμε μια τόσο ισχυρή σύνθεση στο WRC.
Διαβάστε όλα τα νέα του WRC εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord,Twitter