ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Όχι του Carlos Sainz σε αύξηση των αγώνων στην F1

Ο Carlos Sainz δηλώνει πως είναι “απόλυτα αντίθετος” στην απότομη αύξηση των αγώνων στην Formula 1 τα επόμενα χρόνια, παρά την μείωση της διάρκειας των GP από το 2021 και μετά.

Από το 2021 όλα τα Grand Prix της F1 θα περικοπούν σε τρεις μέρες, συγκεντρώνοντας αποκλειστικά όλες τις δραστηριότητες μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής. Γεγονός που μειώνει την ανάγκη για εκδηλώσεις τις Πέμπτες, περιορίζει τον αντίκτυπο της μακράς περιόδου της εκάστοτε σεζόν, ελαχιστοποιεί τα ταξίδια και τις μέρες που διαμένουν μακριά από το σπίτι οι οδηγοί και οι εργαζόμενοι στις ομάδες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το 2020 θα πραγματοποιηθούν 22 αγώνες, με την Ολλανδία να επιστρέφει μετά από 35 χρόνια στην ανανεωμένη πίστα στο Zandvoort και την είσοδο του Βιετνάμ στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ενώ ο στόχος της Liberty Media είναι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 25 αγώνες, από το 2025 και μετά.

Με τα σχέδια αυτά να βρίσκονται προ των πυλών, ο Ισπανός πιλότος της McLarenCarlos Sainz, πίστευει πως δεν είναι σωστή λύση για το αυτό το θέμα (μείωση των δραστηριοτήτων σε 3 μέρες). Δεδομένης και της μεγάλης ζήτησης και πίεσης που αισθάνεται το προσωπικό της ομάδας του.

Ο Sainzανέφερε χαρακτηριστικά:

Έχω ανάμικτα συναισθήματα: Προσωπικά μου αρέσει όταν η F1 πηγαίνει σε ένα μέρος που κάνει μεγάλο αντίκτυπο, ώστε να γίνει μια εβδομάδα με τη F1 εκεί. Νομίζω ότι εξακολουθεί να αφορά πάρα πολλά ταξίδια και πάρα πολλή προσπάθεια από τους μηχανικούς, αλλά θεωρώ ότι αυτός είναι ένας τρόπος προετοιμασίας για ένα μεγαλύτερο καλεντάρι, κάτι για το οποίο είμαι εντελώς αντίθετος. Θέλω να πω ότι 21 ή 22 αγώνες είναι ήδη αρκετοί. Νομίζω ότι αυτή η τελευταία μέρα που ξεκινάμε δεν αντισταθμίζει πλήρως τους 22 ή 25 αγώνες που θέλουμε να έχουμε στο μέλλον“.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.