Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Όχι της Mercedes στη συμφωνία ομόνοιας

Η Mercedes είναι έτοιμη να μην υπογράψει την συνθήκη ομόνοιας, μετά την προθεσμία της 12ης Αυγούστου.

Η υπάρχουσα συμφωνία ομόνοιας μεταξύ της F1 και των δέκα ομάδων λήγει στο τέλος του 2020. Έτσι η FIA βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ομάδες για μια συμφωνία με καλύτερους όρους και για τις 2 πλευρές.

Μερικές ομάδες από το υπάρχον grid έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν τη νέα συμφωνία, ανάμεσα σε αυτές είναι και οι Ferrari – McLaren.

Mercedes

Ωστόσο η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια την τελευταία εξαετία στους κατασκευαστές, Mercedes, δια μέσου του CEO, Toto Wolff δήλωσε πως δε θα υπογράψει την νέα συμφωνία.

Ο Toto Wolff ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εμείς ως Mercedes, έχουμε καταστήσει πολύ σαφές ότι είμαστε ικανοποιημένοι με μια πιο δίκαιη κατανομή του χρηματικού επάθλου“.

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι επιβραβεύσιμος και δυνατός για όλους“, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Wolff.

Είμαστε, θα έλεγα, το μεγαλύτερο θύμα από την άποψη της απώλειας του χρηματικού βραβείου σε όλα αυτά. Η Ferrari έχει διατηρήσει μια πλεονεκτική θέση. Με την Red Bull, προφανώς εξισορροπεί με την Alpha Tauri. Οπότε αυτό είναι που μας πληγώνει περισσότερο“.

Πιστεύω ότι η Mercedes έχει συμβάλει στο άθλημα τα τελευταία χρόνια. Εκτός από το να είναι ανταγωνιστική σε τροχιά, έχουμε τον οδηγό που έχει σαφώς την πιο παγκόσμια έφεση“.

Πιστεύουμε ότι ενώ βρισκόμασταν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, δεν μας φέρθηκαν με τον τρόπο που θα έπρεπε“. “Ως εκ τούτου, υπάρχει μια δέσμη των ανοικτών θεμάτων για εμάς που είναι νομικά, εμπορικά, και αθλητικά“.

Κατά την άποψή μας, δεν αισθάνομαι έτοιμος να υπογράψω την συμφωνία ομόνοιας“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.