ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Wolff – Οι βρώμικες μάχες καλό θα είναι να μην υπάρχουν μέσα στην ομάδα

O Toto Wolff λέει πως είναι καλό να υπάρχουν μερικές βρώμικες μάχες στην Formula 1 άλλα δεν θέλει κάτι τέτοιο μέσα στην ομάδα του

Μετά από υψηλού προφίλ περιστατικά και τις έρευνες των αγωνοδικών στον Καναδά και στην Γαλλία,οι επιθετικές μάχες ανάμεσα στον Max Verstappen και τον Charles Leclerc στην Αυστρία και Βρετανία δεν τιμωρήθηκαν.

Ο Διευθυντής της Mercedes Toto Wolff έβλεπε τους οδηγούς του Lewis Hamilton και Valtteri Bottas να παλεύουν για την πρωτιά στο Silverstone,αλλά με περισσότερη συγκράτηση από την μάχη των δυο νεαρών.

Οι αξιωματούχοι της F1 φαίνεται να είναι πιο ελαστικοί για να επιτρέπουν τις σκληρές μάχες,όπου φαίνεται πως ο Wolff θαυμάζει κάτι τέτοιο αλλά λέει “Δεν θέλω να δω κάτι τέτοιο μέσα στην ομάδα.”

“Δεν έχω καμία αμφιβολία πως αυτοί ξέρουν να αγωνίζονται μεταξύ τους.”είπε ο Wolff.

“Είδαμε σε πολλές περιπτώσεις μάχη μεταξύ του Valtteri και του Lewis. Υπάρχει σεβασμός ανάμεσα τους και έξω από την πίστα αλλά και μέσα.”

“Αν γίνει άλλο ένα βήμα προς το επιθετικό,είναι εντάξει,αν αγωνίζεσαι με άλλη ομάδα.”

“Αλλά νομίζω πως ήταν ένας καλός αγώνας μεταξύ τους. Ήταν πολύ διασκεδαστικό και κάνεις δεν μπορεί να πει πως δεν υπήρχε σκληρή άμυνα,αλλά δεν ήταν βρώμικη.”

“Και νομίζω πως είδαμε μεταξύ άλλων οδηγών να είναι οριακά στο βρώμικο.”

“Πάντα υπάρχει μέσα μας κάτι που θέλουμε να δούμε λίγες βρώμικες μάχες.”

“Στους αγώνες,είναι καλό να βλέπεις οδηγούς να είναι αντίπαλοι και να μάχονται.Αλλά όχι μέσα στην ομάδα.”

Wolff
Ο Verstappen προσπέρασε τον Leclerc για την νίκη στην Αυστρία με μια κίνηση που συμπεριλάμβανε μια σύγκρουση ρόδα με ρόδα. Αλλά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην δώσουν κάποια ποινή γιατί εκτίμησαν πως ο Leclerc είχε ένα φταίξιμο από την εξωτερική.

Στην Βρετανία,ήταν ο Verstappen ο όποιος διώχθηκε από την πίστα σε μια μάχη παρόμοια με τον Leclerc. Αλλά διατήρησε την θέση του χρησιμοποιώντας το σημείο Run off,ένα γεγονός το οποίο δεν ελέγχθηκε.

Όταν ρωτήθηκε ο Wolff αν πιστεύει πως η απόφαση των αγωνοδικων στην Αυστρία ξεκίνησε να επιτρέπει τις πιο σκληρές μάχες,είπε.

“Ναι,μπορείς να δεις ξεκάθαρα πως το περιστατικό του Verstappen/Leclerc στην Αυστρία ερμηνεύεται ακριβώς όπως ήταν στην Αυστρία και επιτρέπονται οι σκληρές μάχες.”

“Μπορείς να σπρώξεις κάποιον κατά την διάρκεια της εξόδου της στροφής.”

“Νομίζω πως έτσι επιτρέπεται σε όλες τις Formula,και πρέπει να είναι ανάμεσα σε ομάδες.”

“Νομίζω πως όλοι θέλουμε να το δούμε αυτό.Είναι σκληρός ανταγωνισμός,άλλα είναι κάτι που να κάνουμε.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).