Οι προσδοκίες της McLaren ενόψει της σεζόν του 2023

Ο νέος επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella, αποκάλυψε τους τομείς στους οποίους θα ήθελε να βελτιωθεί η ομάδα για τη σεζόν του 2023.

Την περασμένη εβδομάδα δημιουργήθηκε ένας χαμός σχετικά με τους επικεφαλής των ομάδων της Formula 1 καθώς πολλοί εξ αυτών πήραν “μεταγραφή” σε νέα ομάδα. Μία από αυτές τις περιπτώσεις, είναι αυτή της McLaren όπου ο Andreas Seidl έγινε ο νέος CEO της Sauber, οπότε ο Andrea Stella προβιβάστηκε από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή στη θέση του επικεφαλή της ομάδας.

Ο προβιβασμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στον Stella και την ομάδα να αξιοποιηθούν οι γνώσεις του έτσι ώστε να βρεθούν πιθανές λύσεις στα προβλήματα της ομάδας.

Μάλιστα, ο Stella ανέφερε το εξής: “Σχετικά με το στόχο μας, αυτός είναι να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός στο να δημιουργήσουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο.”

“Κάποιοι από τους λόγους που δε καταφέραμε να το πετύχουμε αυτό μέχρι στιγμής ξέρουμε πως είναι καθαρά κατασκευαστικοί, όμως πλέον υπάρχουν πολύ σημαντικές επενδύσεις στην ομάδα και υπάρχει θέληση έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας.”

McLaren

“Ήδη γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως το 2023 θα είναι έτοιμη η αεροδυναμική σήραγγα όπως και ο νέος προσομοιωτής. Οπότε το να ολοκληρώσω αυτές τις δουλειές είναι μία από τις προτεραιότητές μου. Την ίδια ώρα θέλουμε να βελτιώσουμε κάποιους τομείς της ομάδας.”

“Όλοι μας ξέρουμε πως η Formula 1 οικονομικά είναι ένα αεροδυναμικό παιχνίδι. Οπότε δεν πρέπει να είναι περίεργο το ότι ένας από τους τομείς στους οποίους θέλουμε να γίνουμε πιο δυνατοί είναι η αεροδυναμική.”

“Έχουμε πάρα πολύ ταλέντο στην ομάδα. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αυξήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό σε αυτόν τον τομέα. Αυτό είναι ένα από τα projects μας για το εξασφαλίσει του μέλλοντος της ομάδας.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS