Οι προειδοποιήσεις του Masi στους δύο μονομάχους πριν τον τελικό

O Michael Masi δεν μπορεί να σταματήσει τους δύο μονομάχους απο μία σύγκρουση στον τελευταίο αγώνα αλλά μπορεί να τους προειδοποιήσει για τις συνέπειες.

Ο Verstappen και ο Ηamilton βαδίζουν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Αbu Dhabi ισόπαλοι με 369,5 βαθμούς. Ο Ολλανδός όμως προηγείται γιατί έχει μια νίκη παραπάνω από τον Βρετανό. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν τερματίσει κανε΄νας οδηγός στους βαθμούς αυτόματα ο Verstappen γίνεται παγκόσμιος πρωταθλητής.

Και παρόλο που ο Michael Masi δεν μπορεί να ελέγξει κανέναν από τους δύο ώστε να μην υπάρξει σύγκρουση μπορεί να δώσει ποινές οι οποίες θα στερήσουν σε έναν από τους δύο τον τίτλο.

Masi

”Δεν μπορώ να ελέγξω κανέναν από τους δύο, μόνο αυτοί μπορούν” είπε στην Daily Mail. ”Αλλά με΄σα στους κανονισμούς έχουμε ποινές είτε αυτές είναι για θέσεις στο grid είτε για χρονική ποινή. Επιπλέον οι αγωνοδίκες έχουν την δυαντότητα να αποκλείσουν ή να αφαιρέσουν βαθμούς από ε΄ναν οδηγό.”

”Οπότε ναι και ο Max και ο Lewis μπορεί να αποκλειστούν ή να χάσουν βαθμούς. Ελπίζω να μη χρειαστεί αλλα΄ μπορεί να χρησιμοποιηθου΄ν αυτές οι ποινε΄ς αμα θεωρηθεί αναγκαίο.”

Ο Μasi ελπίζει πως η μάχη του τίτλου θα διευθετηθεί μέσα στην πίστα.

”Ελπίζω η μάχη να διευθετηθεί στην πίστα και όχι στο γραφείο των αγωνωδικών. Μόνο αυτοί μπορούν να το φροντίσουν κανένας άλλος.”

Η συνέντευξη του Masi διεξήχθη στον απόηχο του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, ενός αγώνα στον οποίο επιβλήθηκαν δύο χρονικές ποινές στον Verstappen, μία εκ των οποίων ήταν για αντικανονική οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον Hamilton να χτυπαει το πίσω μέρος του RB16B του. Η άλλη ποινή δώθηκε γιατί ο Ολλανδός βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα να αποκτήσει πλεονέκτημα, μια απόφαση που μπέρδεψε τον Verstappen δεδομένου ότι είχε κάνει κάτι παρόμοιο στη Βραζιλία και έμεινε ατιμώρητη.

Ο Masi είπε ότι και ο Verstappen και ο Hamilton γνωρίζουν τους κανόνες και ξέρουν πού είναι τα όρια.

”Αν και μπορεί να μην θέλουν να το παραδεχτούν, κατά βάθος και οι δύο ξέρουν τι θεωρείται νόμιμο, και τι είναι δίκαιο πκαι τι οχι”, είπε ο 42χρονος. ”Κάθε περιστατικό πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Αν και μπορεί να μοιάζουν, δεν είναι απαραίτητα πανομοιότυπα. Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι είμαι υπεύθυνος για τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν, αλλά μια ανεξάρτητη ομάδα αγωνοδίκων αποφασίσει για το τι ποινή θα δοθεί.”

Masi

Όσο για τα σχόλια του επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, ότι η έλειπε από την Formula 1 η παρουσία του Charlie Whiting στη Σαουδική Αραβία, ο Μάσι λέει ότι αυτό δεν τον ενοχλεί.

‘Αυτά τα σχόλια δεν προκαλούν ανησυχία”, είπε. ”Έχουμε δει στην πίεση της στιγμη΄ς τόσο τον Christian όσο και τον Toto Wolff, της Mercedes να λένε διάφορα πράγματα που δεν τα εννοούν μετά. Ειλικρινά έπρεπε να είμαι από τους πρώτους που θα έλεγα ότι μου λείπει ο Charlie και η τεράστια εμπειρία του. Εγώ και η ομάδα μου κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημε΄νοι όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με τα θέλω τους. Το θεωρώ πολυ΄ λογικό.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS