PIRELLI

Οι ομαδες ζητουν αλλαγη στα ελαστικα για να επιστρέψει η γομα του 2018

Οι ομάδες της Formula 1 θα συναντηθούν με την FIA και την Pirelli για να συζητήσουν επισήμως την ιδέα επιστροφής της περσινής γόμας ελαστικών μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα της σεζόν.

Η συνάντηση κλήθηκε από το διοικητικό πρόσωπο μετά από ανησυχίες από  πολλές ομάδες πως το λεπτότερο πέλμα γόμας που έφερε η Pirelli αυτή την σεζόν επηρέασε την προσπάθεια ανάκαμψης τους. Eνώ έχει δώσει την δυνατότητα στην Mercedes να επεκτείνει το πλεονέκτημα της.

Υπήρχαν συζητήσεις χαμηλών τόνων με τις ομάδες ενώ το ανιαρό γαλλικό γκραν πρι αύξησε περαιτέρω την πεποίθηση των ομάδων πως κάτι πρέπει να αλλάξει για να μην χάσει το άθλημα θαυμαστές και η σεζόν καταδικαστεί.

Η κατάσταση αυτή παρακίνησε τον επικεφαλή της FIA για τα ζητήματα της τεχνικής πλευράς Νικόλα Τομπάζη να ανακαλέσει ένα συνέδριο πριν τα πρώτα ελευθέρα δοκιμαστικά της παρασκευής του Αυστριακού γκραν πρι,για να δουν αν θα υπερισχύει η υποστήριξη για αυτή την αλλαγή μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Η Pirelli μίκρυνε το πάχος του πέλματος κατά 0.4mm(χιλιοστά) για να αποφύγει το γεγονός των ελαστικών που υπερθερμαινόταν αλλά και έκαναν “φουσκάλες” καθώς οι ομάδες δεν ήταν καθόλου χαρούμενες.

Με αυτή την αλλαγή η Pirelli άλλαξε την ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας των ελαστικών αυξάνοντας την. Ενώ άφησε ομάδες όπως Ferrari και Haas να παλεύουν για να λειτουργήσει η γόμα τους κανονικά.

Pirelli

Κάποιες ομάδες πιστεύουν ότι αυτή η αλλαγή της θερμοκρασίας ήταν ιδανική για την Mercedes γιατί και τα προηγούμενα χρόνια ήταν γνωστή για το πως δεν υπερθέρμαιναν τα λάστιχα.

Παρόλο που η Pirelli γνωρίζει για αυτή την απόφαση των ομάδων,επανειλημμένα δήλωσε πως αν δεν υπάρξει μια αίτηση για μια αλλαγη προς τα 2018 Spec δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Κάτω από τους κανόνες της FIA,για μια τέτοιου είδους αλλαγή θα πρέπει να συμφωνήσουν 7 από της 10 ομάδες.

Ωστόσο η Ferrari,Red Bull,Toro Rosso και Haas ζητούν την αλλαγή. Η Alfa Romeo και η Renault είναι επιφυλακτικές για μια τέτοια αλλαγή,παρόλο που μπορεί να αλλάξουν γνώμη.

H Mercedes και η Mclaren είναι εμφανές πως θα είναι αντίθετες από την στιγμή που το μονοθέσιο τους βρίσκεται σε μια πολύ καλή θέση.

Είναι πιθανό πως η Williams θα καλύψει την Mercedes και καταλήγουμε στην Racing Point που παρόλο της σχέσεις της με την Mercedes έχει κάποιους πονοκέφαλους με τα ελαστικά.

Αν παρθεί η απόφαση για την αλλαγή η Pirelli θα έχει έτοιμα τα ελαστικά για το Βελγικό γκραν πρι.

Ο Totto Wolff είπε πως νοιώθει ότι όλο αυτό είναι λάθος.

“Είναι απόλυτα φυσιολογικό για αυτούς που δεν κατάλαβαν το πως δουλεύει το ελαστικό να ζητάνε μια αλλαγή.”

“Η δίκη μου άποψη είναι επειδή κάποιοι πάνε καλύτερα από τους άλλους δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια αλλαγή. Δεν το λέω με αγενή τρόπο αλλά κάναμε μια τεράστια προσπάθεια για να βρούμε τα προβλήματα τον χειμώνα και τα κατάλληλα στησίματα των μονοθέσιων και να καταλάβουμε τα ελαστικά του 2018.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!