Οι ομάδες είναι χαρούμενες με τα πλάνα για sprint race

Οι ομάδες είναι ευχαριστημένες με το πως προχωράνε τα πλάνα για διοργάνωση sprint races σε τρία φετινά Grands Prix ενόψει και της ενημέρωσης που θα έχουν τα αφεντικά τους στην συνάντηση της Πέμπτης.

Έπειτα από την τελευταία συνάντηση της Επιτροπής της F1 στα τέλη του Ιανουαρίου, η F1 προγραμματίζει τρία sprint races για το 2021, καθώς το συγκεκριμένο πλάνο έτυχε ευρείας αποδοχής από τις ομάδες. Συγκροτήθηκε μία ειδική επιτροπή, για να οργανώσει τις λεπτομέρειες που προέκυψαν μετά από σειρά ερωτήσεων που έγιναν στην συνάντηση, στοχεύοντας να υπάρξει μία τελική πρόταση προς ψήφιση από τις ομάδες προτού αρχίσει η σεζόν.

Ο CEO της F1, Stefano Domenicali, κι ο Ross Brawn συζήτησαν την Πέμπτη με τους οδηγούς σχετικά με τα πλάνα για την διεξαγωγή sprint races και πρόκειται να συναντηθούν με τους επικεφαλείς των ομάδων κατά την διάρκεια των χειμερινών δοκιμών.

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι τα sprint races θα αφαιρέσουν την αίγλη από τα Κυριακάτικα Grands Prix, με τον Sebastian Vettel να τονίζει ότι το πλάνο δεν βγάζει νόημα, αλλά τις ομάδες να είναι πρόθυμες να προχωρήσουν το πλάνο και να δουν την επίδρασή του. Ο Domenicali σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Daily Mail δήλωσε ότι το Silverstone πρόκειται να φιλοξενήσει ένα sprint race event.

Silverstone
Ο επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl, είναι πολύ θετικός στην διεξαγωγή sprint races, καθώς δεν θεωρεί ότι προσφέρουν τεχνητό θέαμα.

“Έγιναν κάποιες καλές συναντήσεις με την FIA και την F1 τις προηγούμενες εβδομάδες, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά. Αλλά, νομίζω ότι έχουμε μία καλή πρόταση στο τραπέζι και πιστεύω ότι θα έχουμε μία τελική συμφωνία αυτή την εβδομάδα κι από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της Formula 1 το πως θα το μεταδώσει,” δήλωσε ο Seidl στο Motosport.com.

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, επαίνεσε την Formula 1 για το νέο της πλάνο.

“Από την οπτική ενός promoter, καταλαβαίνω γιατί προσπαθούν να το κάνουν. Υπάρχουν πάντα εκατομμύρια λόγοι για να μην κάνεις κάτι τέτοιο. Αλλά πιστεύω ότι το concept είναι ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι ο τρόπος, με τον οποίο προσπαθούν να το εισάγουν είναι αρκετά υπεύθυνος. Άρα, γιατί να μην το δοκιμάσουμε; Ας του δώσουμε μία ευκαιρία.”

“Υπάρχει πολύ δουλειά που γίνεται στα παρασκήνια με τους επικεφαλείς των ομάδων και τους αθλητικούς διευθυντές, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι έχουν τεθεί οι σωστοί κανονισμοί και μακάρι να είναι ένα ενδιαφέρον θέαμα. Αν είναι αυτό που ο promoter θέλει να κάνει, τότε με χαρά θα το στηρίξουμε.”

Από την δική του πλευρά, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η F1 μπορεί να μάθει από τα εμπορικά οφέλη που έχουν άλλα Πρωταθλήματα.

“Πιστεύω ότι πρέπει να τους δώσουμε μία ευκαιρία και μετά να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Ποιες ήταν οι οικονομικές συνέπειες κι η επίδραση τους στο θέαμα που παράγουμε; Όπως είπε ο Christian (Horner), υπάρχουν αρκετά θετικά κι αρνητικά.”

“Αν συνεργαστούμε όλοι μαζί, τότε σίγουρα μπορούμε να βρούμε μία λύση που θα ωφελήσει τους πάντες. Η F1 είναι ό,τι κάνουμε όλοι μαζί και πρέπει να ψυχαγωγήσουμε τον κόσμο.”

Ακούστε ξανά τις χειμερινές δοκιμές από το 9ωρο GP2 PODCAST…GP2 του F1racingnews.gr

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις των κατασκευαστών από τις δοκιμές εξέλιξης εδώ

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS