ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Οι οδηγοί της Haas θέλουν πίσω τους ανεφοδιασμούς

Το οδηγικό δίδυμο της Haas, Romain Grosjean και Kevin Magnussen  θα ήθελαν να επιστρέψουν οι ανεφοδιασμοί καυσίμων στην F1.

Ο πρόεδρος της FIA Jean todt πρόσφατα πρότεινε ότι η F1 θα μπορούσε να επαναφέρει τους ανεφοδιασμούς, οι οποίοι απαγορεύτηκαν στο τέλος της σεζόν του 2009.

Ορισμένοι οδηγοί, όπως οι Grosjean και Magnussen, ζήτησαν να γίνουν ελαφρύτερα τα μονοθέσια πιστεύοντας πως η επιστροφή στον ανεφοδιασμό θα ήταν θετική για το άθλημα.

“Θέλω ανεφοδιασμούς, πιστεύω είναι ένας θετικός τρόπος για να γίνει το αυτοκίνητο ταχύτερο και ελαφρύτερο.” είπε ο Grosjean.

“Το καθιστά πιο απαιτητικό για τους οδηγούς. Πιστεύω επίσης πως θα μπορούσε να ανοίξει κάποια στρατηγική. Η οδήγηση ενός βαρύ αυτοκινήτου δεν είναι εκπληκτική.”

“Αν είχαμε ελαφρύτερα αυτοκίνητα λόγω του ανεφοδιασμού, θα ήταν καλύτερα και ευκολότερα για τα ελαστικά.”

Ο Magnussen προσέθεσε:” Νομίζω ότι οι ανεφοδιασμοι θα είναι πολύ καλοί. Νομίζω ότι θα είχε κάποια θετική επίδραση στα ελαστικά.”

“Θα έφερνε τις μάχες ανάμεσα στα αυτοκίνητα πιο κοντά. Θα ήταν πιο διασκεδαστικά για τους οδηγούς και πιο δύσκολο στους αγώνες επειδή τα αυτοκίνητα θα είναι ταχύτερα με το ελαφρύτερο φορτίο καυσίμου.”

haas

Ωστόσο ο επικεφαλής της Haas Gunther Steiner παραμένει επιφυλακτικός, προσθέτοντας ότι η F1 πρέπει να είναι “έξυπνη” σχετικά με την προοπτική επαναφοράς των ανεφοδιασμών, προκειμένου να αποφευχθεί το αυξημένο κόστος.

“Θεωρώ τον ανεφοδιασμό πολύ ενδιαφέρον” είπε.

“Θα μπορούσε να βοήθησε το θέαμα, αλλά πρέπει να είμαστε έξυπνοι σχετικά με αυτό, όχι απλά να εισάγουμε περισσότερους ανθρώπους για να κάνουμε τα pit stop.”

“Ίσως πρέπει γενικά να μειώσουμε μερικά άτομα από τα pit stop. Οπότε εάν είμαστε έξυπνοι, σχεδιάζουμε έναν πολύ απλό εξοπλισμό για ανεφοδιασμό καυσίμων και δεν απασχολούμε άλλα πέντε άτομα.”

“Απλά πρέπει να το χειριστούμε σωστά για να έχουμε περισσότερο θέαμα, αλλά όχι περισσότερο κόστος.”

haas

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).