ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Οι Mercedes ταχύτερες και η Ferrari υστερεί σε πρόσφυση

O Sebastian Vettel βάζει την ετικέτα του φαβορί στην Mercedes για το Grand Prix της Σιγκαπούρης αλλά πιστεύει ότι η Ferrari μπορεί να παραμείνει κοντά αν λύσει το πρόβλημα της πρόσφυσης.

Ο Vettel τελείωσε τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην τρίτη θέση 0.818s πίσω από τον Hamilton.

Έχοντας χάσει χρόνο κατά την διάρκεια της προσομοίωσης των κατατακτηρίων από αντίπαλα μονοθέσια, ο Vettel πιστεύει ότι η διαφορά με τα προπορευόμενα οχήματα είναι μικρότερη απ’ ότι έδειξαν οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και είναι σίγουρος θα κλείσει την διαφορά ακόμα περισσότερο αν η Ferrari βρει τρόπο να διορθώσει τα θέματα πρόσφυση που έχει.

“Νομίζω ότι η Mercedes ήταν πολύ δυνατή σήμερα. Αλλά νομίζω ότι μπορείτε να δείτε ότι δεν ήταν μόνο στον ένα γύρο και στα χρονοδιαγράμματα” είπε ο Vettel.

“Νομίζω ότι συνολικά ήταν λίγο πιο γρήγορη. Από την μεριά μας, νομίζω ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Νομίζω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο, οπότε θα δούμε.”

Vettel

“Η ισορροπία έλειπε. Απλά για να διανείμει την πρόσφυση λίγο διαφορετικά. Δυσκολευόμουν λίγο με το μπροστινό μέρος, στις μακρινές διαδρομές όλα ζεσταινόντουσαν περισσότερο και γλιστρούσα υπερβολικά.”

“Οι γύροι μας σε μικρές διαδρομές δεν ήταν πολύ καθαροί επειδή είχαμε κίνηση νομίζω και οι δύο μας, οπότε δεν είναι καλό να κρίνουμε. Αλλά γενικά νομίζω ότι μπορούμε να συντονίσουμε την ισορροπία, να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο και τότε θα δούμε τι θα γίνει.”

“Δύσκολο να πω που βρισκόταν η Red Bull σήμερα, δεν γνωρίζω αν οι γύροι τους ήταν καθαροί. Έτσι αύριο νομίζω στις κατατακτήριες ότι θα έχουμε αρκετό λάστιχο και αρκετές ευκαιρίες. Θα δούμε. Θα πρέπει να είναι εντάξει, ελπίζω να μην είμαστε πολύ μακριά.”

Ο Sebastian Vettel έχει συμπληρώσει πλέον 22 αγώνες χωρίς νίκη.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).