Οι μάχες με τους πρωτοπόρους έδωσαν αυτοπεποίθηση στον Norris

Ο Lando Norris αποκάλυψε πως οι μάχες του με τους διεκδικητές του τίτλου, Lewis Hamilton και Max Verstappen, του έδωσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ο Lando Norris το 2021 διατήρησε την ανοδική του πορεία στην τρίτη του σεζόν στην F1, ολοκληρώνοντας τη σεζόν του βρισκόμενος στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 160 βαθμούς σε μία σεζόν, αριθμός ρεκόρ για τον νεαρό Βρετανό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, ο Norris είχε αρκετές “ευχάριστες” μάχες όπως αναφέρει ο ίδιος, και με τους δύο οδηγούς της Red Bull αλλά και τις Mercedes. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως οι μάχες αυτές είναι ένα καλό σημάδι για το μέλλον της μάρκες του.

“Το μόνο πράγμα που σου προσφέρει πραγματική αισιοδοξία, είναι το να βλέπεις πως δίνεις πιο συχνά μάχες μαζί τους με ένα ένα πιο αργό μονοθέσιο, διότι τότε καταλαβαίνεις πως θα είναι δύσκολο να σε κερδίσουν σε ένα μονοθέσιο ίδιας δυναμικότητας, είτε σε ένα ταχύτερο μονοθέσιο.” Δήλωσε ο Norris σε συνέντευξή του στο τέλος της σεζόν στο GPFans.

“Κάθε φορά που αγωνίζομαι απέναντι στον Lewis ή στον Max ή στον Valtteri ή στον Sergio, θεωρώ πως το μόνο πράγμα που μου δίνει αισιοδοξία, είναι πως γνωρίζω πως όταν θα βρίσκομαι πιο τακτικά σε αυτές τις θέσεις, είτε αυτό συμβεί σε ένα, είτε δύο χρόνια, θα νιώθω πραγματικά έτοιμος να δώσω μάχες μαζί τους και να τους κερδίσω.”

Όταν ο νεαρός Βρετανός ρωτήθηκε για το εάν απαιτείται διαφορετικό στυλ οδήγησης όταν μάχεσαι με τη Red Bull και τη Mercedes, εκείνος απάντησε λέγοντας το εξής: “Χρειάζεται λιγάκι.”

“Δεν οδηγούν μόνο τα ταχύτερα μονοθέσια, αλλά γενικότερα οι άνθρωποι που οδηγούν τα ταχύτερα μονοθέσια, είναι και οι άνθρωποι που έχουν περισσότερη εμπειρία είτε είναι καλύτεροι οδηγοί.”

“Όποτε υπάρχει λίγο μεγαλύτερη πίεση διότι γνωρίζεις πως διότι έχουν στο μυαλό τους την καλύτερη δυνατή στρατηγική για το πως θα σε προσπεράσουν και άλλα πολλά.”

“Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα, το ότι γνωρίζεις πως έχουν στο νου τους την παραμικρή πιθανή λεπτομέρεια έτσι ώστε να σου επιτεθούν και να δώσουν μάχη μαζί σου και τελικά να σε προσπεράσουν.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS