ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Verstappen – Οι κατατακτήριες ήταν ένα ερωτηματικό αλλά τα καταφέραμε

Ο Max Verstappen πιστεύει πως η δυνατότητα του να ‘πετύχει’ την πρώτη του Pole position ήταν η ανταμοιβή από την Red Bull και την Honda που δουλεύουν μαζί για να βγάλουν περισσότερη απόδοση από την μονάδα ισχύος

Η συντριπτική Pole του Verstappen είναι η πρώτη για την Red Bull με τον νέο σύντροφο κινητήρων Honda και είναι η πρώτη για τον Ιάπωνα κατασκευαστή από το 2006.

Η κατατακτήριες είχαν τεθεί ως η αδυναμία κλειδί που έχει απομείνει για την Honda σε σύγκριση με τους ηγέτες κατασκευαστές μονάδων ισχύως.

Όταν ρωτήθηκε τι μήνυμα έχει σταλεί από την καταξιωμένη pole position, o Verstappen είπε. “Ξέρουμε πως αν ξεκινάμε από πιο μπροστά το κάνει λίγο πιο εύκολο να χειριστούμε τον αγώνα.”

“Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να βελτιώσουμε τον κινητήρα,για να βγάλουμε το κάτι παραπάνω για τις κατατακτήριες. Αυτό φάνηκε και σήμερα πως ήμασταν ικανοί να πιέσουμε λίγο παραπάνω,αλλά μέσα στα όρια για να μην τον καταστρέψουμε.”

“Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε,υπάρχουν θετικά πράγματα που έρχονται στους απερχόμενους αγώνες.”

“Φυσικά και είμαι χαρούμενος για την πρώτη μου pole position αλλά και πολύ χαρούμενος για την ομάδα. Το πόσο γρήγορα γυρίσαμε τα πράγματα πάνω κάτω από την αρχή της χρονιάς που ήμασταν ξεκάθαρα πίσω.”

“Αλλά τώρα σίγουρα κλείνουμε την ψαλίδα και αυτή την εβδομάδα ήμασταν εκεί.”

Ο Verstappen είναι πλέον ο τέταρτος νεότερος κατακτητής pole position στην ιστορία της F1 στην 93η κατατακτήρια προσπάθεια του.
Verstappen

Έκανε πλάκα με το γενικό προνόμιο της πρώτης Pole με το “Οι άνθρωποι θα σταματήσουν να μου το ρωτάνε αυτό.”

“Για έμενα δεν είχε σημασία,”συμπλήρωσε ο Verstappen. “Και ήξερα πως ήταν θέμα χρόνου,χρειάζεσαι λίγο τύχη μερικές φορές. Φυσικά και έχω κάνει λάθη για να χάσω την ευκαιρία να κατακτήσω Pole position,αλλά σήμερα την διεκδικήσαμε.”

Η Red Bull έδειξε στην Mercedes ανταγωνιστικό ρυθμό καθ’ όλη την διάρκεια των δοκιμαστικών στο Hungaroring. Αλλά ο Verstappen παραδέχτηκε πως υπήρχε ακόμα “ένα ερωτηματικό” για τις κατατακτήριες με την ομάδα να έχει διαρκή αδυναμία στην τέρμα δύναμη.

Είπε:”Νομίζω πως όλη την εβδομάδα το μονοθέσιο ήταν ήδη ανταγωνιστικό. Αλλά πάντα ήταν ένα ερωτηματικό για το πως θα δουλέψει στις κατατακτήριες όταν ξέρουμε ότι μπορούσαμε να ανεβάσουμε λίγη περισσότερη δύναμη.”

“Αλλά φάνηκε πως μπορέσαμε να κρατηθούμε,το μονοθέσιο συνέχεια γινόταν καλύτερο στην διάρκεια των κατατακτήριων. Ήμουν πολύ χαρούμενος,πολύ ευχαριστημένος,ήταν πολύ διασκεδαστικό να το οδηγείς.”

“Δεν είχα κάποια σχόλια,είπα ‘να κρατήσουν το μονοθέσιο έτσι και να μου βάλουν καινούργια ελαστικά, και αυτό κάναμε.”

“Να παίρνεις την πρώτη σου Pole είναι πολύ ωραίο,αλλά ότι μετράει βρίσκεται την Κυριακή.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).