Οι διοργανωτές του Rally Κροατίας στοχεύουν στην παρουσία φιλάθλων

Οι διοργανωτές του Rally Κροατίας στοχεύουν στο να γίνει το Rally με παρουσία κόσμου, εφ’ όσον, φυσικά, το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Οι ειδικές διαδρομές της νέας προσθήκης στο καλεντάρι του WRC, του Rally Κροατίας, θα γίνουν γνωστές την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, ο πρόεδρος της οργανωτικής του επιτροπής, Daniel Šaškin, δήλωσε ότι επιθυμεί πολύ να δει οπαδούς να κατακλύζουν τις ειδικές διαδρομές το διάστημα 22-25 Απριλίου.

“Επιλέξαμε τις ειδικές διαδρομές με προσοχή, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αλλά και για να μπορέσει το κοινό να απολαύσει τον όμορφο αγώνα. Ελπίζουμε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα το επιτρέψουν. Το WRC είναι μία εξαιρετική ευκαιρία, για να προβάλλουμε σε όλο τον κόσμο τα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Rally θα είναι συναρπαστικό, τόσο για εκείνους που θα το δουν live όσο και για εκείνους που θα το δουν από την τηλεόραση,” τόνισε ο Šaškin.

Την επιθυμία να υπάρξουν φίλαθλοι στο Rally Κροατίας επανέλαβε ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Αθλημάτων της Κροατίας, (ASN), Davorin Štetner.

“Ευελπιστούμε ότι η κατάσταση στα τέλη του Απρίλη θα επιτρέψει την παρουσία θεατών εκεί. Αυτό θα σημάνει την άφιξη πολλών φίλων του WRC απ’ όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή πρόκληση πριν την τουριστική περίοδο,” δήλωσε ο Štetner.

Το τελευταίο Rally, το οποίο έγινε παρουσία οπαδών ήταν αυτό της Εσθονίας τον Σεπτέμβριο του 2020. Τα εναπομείναντα Rally της περσινής χρονιάς έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και με κλειστά service parks.

To Rally Κροατίας εισήχθη στο καλεντάρι του WRC με τις ευλογίες του προέδρου της FIA, Jean Todt, ο οποίος ελπίζει να είναι παρών στο τρίτο Rally της φετινής χρονιάς.

“Αυτή είναι μία σπουδαία μέρα για την Κροατία και θέλω να συγχαρώ την Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και Karting της Κροατίας και τον πρόεδρο της, Davorin Štetner, για την συνεχή εξέλιξη, η οποία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς,” δήλωσε στην παρουσίαση του Rally Κροατίας, που έγινε πέρσι, ο Jean Todt.

“Η στήριξη της κυβέρνησης της Κροατίας και του δημάρχου του Zagreb επέτρεψαν την επιτυχημένη ένταξη στο καλεντάρι και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτό. Εκτιμώ την βοήθεια και την αφοσίωσή τους. Σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι ένα πετυχημένο πρώτο Rally Κροατίας. Ελπίζω να είμαι μαζί σας και να γιορτάσουμε αυτό το εξαιρετικό κατόρθωμα για την χώρα σας.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS