Οcon – “Πρέπει να πάρουμε το 100% από το μονοθέσιο, για να κερδίσουμε βαθμούς”

Ο Esteban Ocon υπογράμμισε ότι το Grand Prix του Bahrain απέδειξε ότι οι οδηγοί της Alpine πρέπει να πάρουν το 100% από το μονοθέσιο τους, για να έχουν ευκαιρίες για βαθμούς.

H Alpine δεν κατάφερε στο Grand Prix του Bahrain να πάρει βαθμούς. Ο Ocon εκκίνησε από την 16η θέση, καθώς ήταν ένας από τους τέσσερις οδηγούς που οι γύροι τους στο Q1 καταστράφηκαν λόγω των κίτρινων σημαιών. Ερωτώμενος για το που έχασε πόντους για τον αγώνα, ο Ocon υποστήριξε ότι η θέση εκκίνησής του αποτέλεσε σημαντικό τροχοπέδη.

“Αν είχαμε ξεκινήσει πιο μπροστά, πιστεύω ότι θα μαχόμασταν για βαθμούς. Είχα μάχες με την Aston Martin του Vettel και o Lance (Stroll) τερμάτισε στους βαθμούς και πιστεύω ότι είχαμε μάχες με αυτά τα μονοθέσια. Ξεκάθαρα, αυτό που μας πλήγωσε ήταν η θέση εκκίνησης,” δήλωσε ο Γάλλος οδηγός.

“Ξέρουμε που μας λείπει απόδοση ή σε ποια περιοχή μπορούμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο. Ξέρουμε που είναι. Τώρα εξαρτάται από εμάς να βρούμε τον τρόπο να βελτιώσουμε το μονοθέσιο και να βρούμε λίγο περισσότερο ρυθμό ενόψει του επόμενου αγώνα.”

Esteban Ocon, FP1 Grand Prix Bahrain
Αν και πολλά μέρη των μονοθεσίων είναι ίδια με πέρσι, υπήρξαν κάποιες σημαντικές αλλαγές στα μονοθέσια, τις οποίες η Alpine δεν τις έχει εκμεταλλευτεί, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με τον Ocon.

“Οι νέοι κανόνες άλλαξαν πολλά πράγματα. Όλοι λένε ότι είναι μία χρονιά με ίδιους κανόνες, ότι είναι μία συνέχεια της προηγούμενης σεζόν. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρους του μονοθεσίου είναι διαφορετικό σε όλους. Σίγουρα, αυτό ισχύει σε εμάς, γιατί ξέρουμε τι έχουμε στο μονοθέσιό μας.”

Ωστόσο, ο Γάλλος πιστεύει ακράδαντα ότι η Alpine γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

“Όλοι έχασαν αρκετή πρόσφυση και κάθετη δύναμη. Άρα, σίγουρα, αυτήν την στιγμή έχουμε αυτούς τους νέους κανονισμούς. Όλοι είναι πιο αργοί. Το ίδιο ισχύει και για εμάς, σε σχέση με το μονοθέσιο που είχαμε την περσινή χρονιά.”

“Άρα, ξέρουμε που πρέπει να βρούμε χρόνο. Ωστόσο, δεν πρέπει μόνο να εντοπίσουμε το μέρος που πρέπει να βελτιώσουμε. Αυτό το έχουμε κάνει. Τώρα, πρέπει να το βελτιώσουμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS