Ocon: Η Alpine θα είναι “πολύ επικίνδυνη” για τις κορυφαίες ομάδες της F1

Ο Esteban Ocon λέει ότι η πρόσφατη αγωνιστική εκτέλεση της Alpine του δίνει την πεποίθηση ότι “θα είναι πολύ επικίνδυνη” για τις κορυφαίες ομάδες της Formula 1 με ένα καλύτερο μονοθέσιο, καθώς προσπαθεί να θεραπεύσει την ασυνέπειά της

Η Alpine είχε ένα αργό ξεκίνημα στη σεζόν 2021 και έκανε το μεγαλύτερο μέρος της βαθμολογίας της σε ένα χαοτικό ουγγρικό GP, το οποίο απέφερε την παρθενική νίκη του Ocon στην F1. 
 
Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα η Alpine υπέφερε από έλλειψη συνοχής, αλλά στις καλές μέρες κατάφερε να σκοράρει μεγάλα σκορ, κυρίως με το βάθρο του Fernando Alonso στο Κατάρ, και νίκησε οριστικά τον αντίπαλο της μεσαίας κατηγορίας AlphaTauri στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. 
 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο παραλίγο να προσθέσει άλλη μια θέση στο βάθρο με τον Ocon στο GP της Σαουδικής Αραβίας. Ο Ocon ανέβηκε μπροστά με την κόκκινη σημαία επιλέγοντας να μείνει εκτός κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας που προηγήθηκε και μετά από μια αψιμαχία μεταξύ των πρωταγωνιστών του τίτλου Lewis Hamilton και Max Verstappen πήρε την pole position για τη δεύτερη επανεκκίνηση. 

Άφησε γρήγορα και τους δύο οδηγούς να περάσουν, αλλά σχεδόν κατάφερε να κρατηθεί τρίτος, και μόνο η ζημιά στο πάτωμα τον εμπόδισε να κρατήσει πίσω του τη δεύτερη Mercedes του Valtteri Bottas, καθώς ο Φινλανδός τον προσπέρασε στη γραμμή του τερματισμού.

Παρά την αρχική απογοήτευσή του για την απώλεια ενός βάθρου, ο Ocon λέει ότι είναι ευχαριστημένος με την απόδοση τόσο του μονοθεσίου όσο και της ομάδας, κάτι που πιστεύει ότι αποτελεί καλό οιωνό για το 2022, όταν όλες οι ομάδες θα ξεκινήσουν με ένα λευκό χαρτί. 

Ο Ocon πιστεύει ότι η Alpine θα είναι “πολύ επικίνδυνη” για τον ανταγωνισμό της, αν καταφέρει να σχεδιάσει σωστά το αρχικό αυτοκίνητο, όπως η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να εκτελέσει την ημέρα του αγώνα.

Είναι λίγο δύσκολο να το καταπιούμε σίγουρα, είχαμε αυτή την τρίτη θέση μέχρι 50 μέτρα πριν το τέλος, οπότε οι ανταγωνιστές μέσα μας, δεν είναι ευχαριστημένοι, αλλά εμείς είμαστε ευχαριστημένοι γιατί επεκτείναμε το προβάδισμά μας από την AlphaTauri για την 5η θέση των κατασκευαστών, δήλωσε ο Ocon. 

Αποσπάμε πολλά από το αυτοκίνητο και όπως θα έλεγε ο Fernando είναι μέρος του σχεδίου. Πιέζουμε όσο περισσότερο μπορούμε και σήμερα πήραμε ένα πολύ δυνατό ομαδικό αποτέλεσμα, οπότε είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με αυτό και πολύ χαρούμενοι για όλους“.
 
Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ σταθερό Σαββατοκύριακο από την πλευρά μας. Μόλις αποκτήσουμε τον ίδιο ρυθμό με τα κορυφαία μονοθέσια, θα γίνουμε πολύ επικίνδυνοι.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Alpine, Marcin Budkowski, λέει ότι η ομάδα του Enstone γνωρίζει ότι πρέπει να θέσει υπό έλεγχο την άγρια ασυνέπειά της και λέει ότι έχει ήδη καταφέρει να εφαρμόσει κάποια μαθήματα στην Jeddah

Κάποιοι αγώνες φέτος – μου έρχεται στο μυαλό το Όστιν, το Μονακό ήταν οι δύο χειρότεροι, και το Μεξικό – ήταν αρκετά απογοητευτικοί και αυτοί ήταν αγώνες όπου ήμασταν πραγματικά πολύ κακοί και στο Κατάρ ήμασταν στην 3η θέση“, δήλωσε ο Budkowski στο motorsport.com

Όλοι υποφέρουν λίγο από αυτού του είδους την αναξιοπιστία, αλλά είναι σημαντικό να την έχουμε υπό έλεγχο, διότι όποιος το κατακτήσει αυτό και καταφέρει να αποσπάσει το καλύτερο από το πακέτο σε κάθε αγώνα, θα κερδίσει μαζικά σε συνέπεια στη βαθμολογία. Οπότε, παίρνουμε πολλά μαθήματα από αυτό για το επόμενο έτος. Κάποια μαθήματα από το Κατάρ τα έχουμε ήδη εφαρμόσει εδώ, αλλά χρειαζόμαστε σίγουρα καλύτερη κατανόηση για το επόμενο έτος

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS