Ocon – “Δεν μπορώ να περιμένω να τρέξω εδώ”

Ο Esteban Ocon εξέφρασε την χαρά του που επιστρέφει ξανά στην πατρίδα του για να τρέξει με την Alpine.

Το 2018 ήταν η τελευταία φορά που ο Esteban Ocon σε αγώνα της πατρίδας του. Αγωνιζόμενος εκείνη τη χρονιά με τα χρώματα της Force India. Ο Γάλλος οδηγός εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο, εξαιτίας της επαφής που είχε με τον Pierre Gasly. Ενόψει του Grand Prix της Γαλλίας οι οδηγοί και ο executive director της Alpine μοιράστηκαν τις σκέψεις τους, ενόψει του Grand Prix, στην πίστα του Paul Ricard.

Esteban Ocon – οδηγός της “Alpine F1 Team”:

Είναι σαν να έχει περάσει αρκετός καιρός, από την τελευταία φορά που έτρεξα στο Grand Prix της Γαλλίας. Είμαι αρκετά έτοιμος και κοιτάω μπροστά για να το κάνω πράξη, για μια ακόμα φορά αυτό το Σαββατοκύριακο. Προφανέστατα δεν έτρεξα το 2019 και πέρυσι δεν υπήρχε το Grand Prix της Γαλλίας. Οπότε αναμφίβολα έχω ένα επιπλέον κίνητρο και ενέργεια, ερχόμενος σε αυτό τον αγώνα. Πιστεύω πως όλοι στην ομάδα θέλουν απεγνωσμένα να κάνουν ένα καλό αγώνα στο σπίτι τους και θα δουλέψουμε σκληρά για αυτό. Είναι στα νότια της Γαλλίας: καλός καιρός, κόσμος στις εξέδρες και τα ταχύτερα μονοθέσια στον κόσμο. Δεν μπορώ να περιμένω !

Είναι μια πίστα, στην οποία φυσικά και έχω κάποιες καλές αναμνήσεις εκεί. Είναι η πίστα, στην οποία πέτυχα την πρώτη μου νίκη το 2013 στο πρωτάθλημα της “Formula Renault Eurocup”. Οπότε είναι κάτι το οποίο θα θυμάμαι για πάντα. Έχω τρέξει πολλούς γύρους εκεί, για διάφορες δοκιμές σε προηγούμενους ρόλους και έτρεξα νωρίτερα φέτος, με το μονοθέσιο του 2018 για να προετοιμαστούμε για τη σεζόν. Ένας γύρος είναι αρκετά έντονος, με κάποιες γρήγορες στροφές και κάποια κομμάτια υψηλής ταχύτητας. Υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες για να γίνουν προσπεράσεις, κυρίως πίσω στο chicane. Οπότε είμαι σίγουρος πως θα είναι ένα ωραίο event, για να τους θεατές που θα το δουν. Θα δώσουμε τα πάντα στο μάξιμουμ και θα πιέσουμε για να πάρουμε βαθμούς“.

Ocon

Φεύγοντας από το Μπακού χωρίς βαθμούς, ήταν πραγματικά πολύ απογοητευτικό το γεγονός. Ήταν από εκείνα τα αγωνιστικά τριήμερα, στα οποία δεν μας έκανε το κλικ. Στο Qualifying αισθανόμουν καλά και σίγουρα είχα το ρυθμό για το Q3. Στον αγώνα δεν ήμασταν σε θέση να δείξουμε τι αξίζαμε να πάρουμε, με την εγκατάλειψη νωρίς στον αγώνα. Το sprint στο τέλος μπορούσε να γίνει ενδιαφέρον, χωρίς καμία αμφιβολία. Αλλά πάμε παρακάτω και αναλύοντας με την ομάδα, ο εντός έδρας αγώνας μας πρόσθεσε με κίνητρα για να επιστρέψουμε με ένα μεγάλο αποτέλεσμα“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS