Ο Zak Brown ελπίζει να δει τρεις με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο

Ο CEO της Mclaren,, Ζak Brown ελπίζει πως περισσότερες από δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του 2022.

Την περασμένη σεζόν το κοινό αλλά και το ίδιο το σπορ απήλαυσε έναν από τους εντυπωσιακότερους τελικούς μετά το 2016, ενώ ήταν η πρώτη φορά μέσα σε μια δεκαετία που δύο οδηγοί από δυο διαφορετικές ομάδες διεκδίκησαν τον τίτλο μέχρι τέλους.

Η μάχη μεταξύ του Lewis Hamilton και του Max Verstappen έφερε μια αίσθηση φρεσκάδας στο σπορ μετά τα τόσα χρόνια παντοδυναμίας της Mercedes στην υβριδική εποχή. Όμως οι αλλαγές στους κανονισμούς αρχή γενομένης της φετινής χρονιάς γεννά το ερώτημα αν οι δύο διεκδικήτριες του περσινού τίτλου θα διατηρήσουν την δυναμική τους ή αν θα μπορέσουν οι ομάδες του midfield να τις φτάσουν σε εξέλιξη και να διεκδικήσουν και αυτές με τη σειρά τους επιτυχίες.

Μερικοί ειδικοί φοβούνται ότι η πρώτη χρονιά των νέων κανονισμών θα αυξήσει τις διαφορές μεταξύ των ομάδων όπως έγινε και με την Brawn το 2009 με τον διπλό διαχύτη αλλά και το 2014 με την Mercedes.

Παρ’όλα αυτά ο CEO της Mclaren, Zak Brown δήλωσε ότι θα μείνει έκπληκτος εαν το 2022 καταλήξει να είναι μια χρονιά που θα πρωταγωνιστήσει μόνο μια ομάδα.

”Θα έμενα έκπληκτος αν η επόμενη χρονιά θα είναι ένα βαρετό πρωτάθλημα.”, είπε ο Brown. ”Πιστεύω ότι θα έχουμε μερικούς κερδισμένους και μερικούς χαμένους αλλά και μερικές εκπλήξεις. Θα εκπλαγώ αν υπάρξει κυριαρχία μόνο μιας ομάδας. Υπάρχει περίπτωση μια ομάδα να είναι ίσως κυρίαρχη για ένα μικρό χρονικό διάστημα όπως ήταν η Brawn αλλά στη συνέχεια όταν αντιγ΄ραψουν και οι άλλοι την καινοτομία της να μειωθούν οι διαφορές όπως το 2009. Αλλά νομίζω ότι με το ανώτατο όριο κόστους τώρα, μπορείτε να αισθανθείτε την ένταση που ασκείται στις ομάδες που σταμάτησαν να αναπτύσσουν τα μονοθέσια τους για να είναι έτοιμες το 2022.”

Καθώς η Mercedes με την RedBull μάχονταν και για τους δύο τίτλους εντός και εκτός πίστας, στη Mclaren διασκέδασαν με τη μάχη για την 3η θέση εναντίον της Ferrari η οποία όμως έγειρε προς την μεριά της Scuderia. Με΄σα στη σεζόν η Mclaren πήρε την πρώτη της νίκη σε διάστημα 9 χρόνων με τον νεοαποκτειθέντα Daniel Ricciardo να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην Monza. Επιπλέον είδαμε και τoν Esteban Ocon με την Alpine να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στο Hungaroring.

Με βάση αυτά ο Brown ελπίζει πως το 2022 τρεις ή τέσσερις ομάδες θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν τον τίτλο μέχρι το τέλος και θεωρεί πως η πιο αυστηρή φύση των κανονισμών για να αυξηθεί το θέαμα θα έχουν θετικό πρόσημο.

”Ελπίζω να πάμε στο Άμπου Ντάμπι την επόμενη χρονιά με τρεις ή τέσσερις ομάδες που θα διεκδικούν το πρωτάθλημα, νομίζω ότι αυτός είναι ο απώτερος στόχος”, πρόσθεσε. ”Νομίζω ότι η φετινή χρονιά ήταν θεαματική, και στις μπροστά αλλά και στις πιο πίσω θέσεις, και ελπίζω με ό,τι έχει τεθεί σε εφαρμογή και με το νέο σχεδιασμό των μονοθεσίων με το νέο αεροδυναμικό πακέτο αυτό που είδαμε το 2021 είναι μόνο η αρχή.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS