Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, αναμένει μία διπλή πρόκληση από την Red Bull τόσο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών όσο και στο Πρωτάθλημα Οδηγών του 2021.
Η Mercedes κυριαρχεί στην υβριδική εποχή της Formula 1, έχοντας κατακτήσει και τα 7 Πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών. Ωστόσο, ο επικεφαλής της, Toto Wolff, θεωρεί ότι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν του 2020 σήμανε μια απειλή για την Γερμανική ομάδα.
Η Red Bull κυριάρχησε στον τελευταίο αγώνα του 2020 στο Abu Dhabi, με τον Max Verstappen να κερδίζει και την pole position και την νίκη. Βέβαια, υπήρχαν υποψίες ότι η Mercedes είχε αφαιρέσει δύναμη από τον κινητήρα της για λόγους αξιοπιστίας.
Παρ’ όλα αυτά, ο Wolff πιστεύει ότι η Red Bull κατατάσσεται ανάμεσα στα φαβορί, για να κερδίσει τόσο το Πρωτάθλημα Οδηγών όσο και το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 2021, ειδικά τώρα που η Αυστριακή ομάδα ενισχύθηκε με την πρόσληψη του Sergio Perez στην θέση του Alexander Albon.
“Αυτός είναι ένας πολύ δυνατός συνδυασμός,” δήλωσε ο Wolff στο Speedweek, αναφερόμενος στο δίδυμο Verstappen-Perez.
“H Red Bull είχε στην πραγματικότητα το ταχύτερο μονοθέσιο στο τέλος της περσινής χρονιάς, άρα η ομάδα είναι ανάμεσα στα φαβορί για το 2021, ειδικά στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, με οδηγούς τέτοιου επιπέδου. Θεωρώ ότι η Red Bull θα αποτελέσει μία διπλή πρόκληση τόσο για το Πρωτάθλημα Οδηγών όσο και για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.”
Παρ’ όλο που δεν την κατατάσσει ανάμεσα στα φαβορί, ο Wolff αναμένει μία δυνατότερη Ferrari, η οποία θα προσπαθήσει να συνέλθει μετά την καταστροφική περσινή σεζόν της, το τέλος της οποίας την βρήκε στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.
“Θα είναι συναρπαστικό να δούμε πως ο Carlos Sainz θα αναμετρηθεί με τον Charles Leclerc. Η Ferrari θα είναι δυνατότερη σε σχέση με το 2020. Είχαν και αδύναμο σασί πέρσι. Υποθέτω ότι αυτά τα λάθη έχουν επιδιορθωθεί,” υποστήριξε ο Αυστριακός.


Μία άλλη ομάδα που ο Wolff πιστεύει ότι βρίσκεται υπό πίεση είναι η Aston Martin, η οποία επιστρέφει στην Formula 1.
“Όταν κουβαλάς το όνομα μίας αυτοκινητοβιομηχανίας με τέτοια παράδοση, πρέπει να έχεις βλέψεις για το μπροστά μέρος του grid,” τόνισε ο Wolff.
“Η είσοδος αυτού του μεγάλου brand είναι και μία αναβάθμιση για την Formula 1. Για τον Sebastian Vettel και τον Lance Stroll, αυτός θα είναι ένας έλεγχος πραγματικότητας. Για μένα θα είναι συναρπαστικό να βλέπω την Aston Martin.”
Η Aston Martin δεν είναι το μόνο γνωστό όνομα που επιστρέφει στο grid, καθώς επιστρέφει και το όνομα Schumacher, με τον Mick Schumacher, γιο του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητής Michael, να ετοιμάζεται για την παρθενική του σεζόν στο σπορ.
“O Mick θα πρέπει να μείνει για λίγο μόνος του. Έχει μια σεζόν εκμάθησης μπροστά του. Σίγουρα, αποτελεί ενίσχυση για την Formula 1, αλλά πρέπει να του δώσουμε χρόνο να βρει τα πατήματά του σε αυτό το περιβάλλον,” δήλωσε ο Toto Wolff.
Βέβαια, εκτός από την επιστροφή του ονόματος Schumacher στο grid, φέτος επιστρέφει κι ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Fernando Alonso, ο οποίος θα οδηγήσει για λογαριασμό της Alpine.
“To ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι η σύγκριση των πολύ νέων, σχεδόν εφήβων, οδηγών με τους 40χρονους οδηγούς. O Fernando είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς κι ένας από τους πιο δυνατούς μαχητές. Θα είναι ανταγωνιστικός. O Alonso θέλει να δείξει ότι μπορεί να συνεχίσει να το κάνει. Είμαι αρκετά σίγουρος για αυτό.”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.