ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

O Toto Wolff πιστέυει πως η απόδοση της Ferrari χάθηκε μετά την ήττα της στο Bahrain

O Επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff πιστεύει πως η Ferrari έχασε σημαντική “ορμή” με την τραγική ήττα στο Bahrain,όταν ο Charles Leclerc αντιμετώπιζε πρόβλημα στον κινητήρα στους τελευταίους γύρους του γκραν πρι.

Η Ferrari ήρθε στην σεζόν του 2019 σαν φαβορί αφού έδειξε μια δυνατή φόρμα και ρυθμό στα χειμερινά δοκιμαστικά,αλλά ακόμα δεν έχει κερδίσει.

Η Ιταλική ομάδα ‘σκόνταψε’ στο γκραν πρι της Αυστραλίας μετά από λάθος στήσιμο του μονοθέσιου. Αλλά μετά όλα έδειχναν πως μπόρεσε να ανακάμψει στο Bahrain αφού έφερε το γρηγορότερο μονοθέσιο και ο Leclerc πήγαινε για την πρώτη του νίκη.

Ωστόσο,με μόνο 10 γύρους να απομένουν,ο Leclerc είχε βραχυκύκλωμα στο σύστημα έλεγχου του ψεκασμού καυσίμου και ο ρυθμός του κατέρρευσε,αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο για τον Lewis Hamilton να πάρει την νίκη.

Αντανακλώντας στην κυριαρχία της Mercedes,ο Wolff νομίζει πως η αποτυχία της Ferrari στο Bahrain της κόστισε πολύ ακριβά,αφού και άλλες ευκαιρίες τους έφυγαν από τα χέρια.

“Νομίζω πως με κάποιο τρόπο η ορμή που είχε η Ferrari στο Bahrain χάθηκε γιατί είχαν το γρηγορότερο μονοθέσιο και έπρεπε ο Leclerc να κερδίσει τον αγώνα.” είπε ο Wolff.

Ferrari

“Ο Charles ήταν ο γρηγορότερος στο Baku,πριν το ατύχημα του στα δοκιμαστικά,και ο Sebastian ήταν στην ηγεσία στο Montreal πριν την ποινή. Οπότε θα ήταν διαφορετικά από άποψη καθαρής επίδοσης.”

O Wolff επιμένει πως οι ανησυχίες στα χειμερινά δοκιμαστικά για την φόρμα της Ferrari ήταν αληθινές και η ομάδα του δεν έκανε Sandbagging στα αρχικά στάδια των δόκιμων του μονοθεσίου.

Καθώς η κατάσταση της Mercedes έδειχνε χειρότερη από την πραγματικότητα,η ανησυχία του Wolff αυξήθηκε όταν στα δεύτερα χειμερινά δοκιμαστικά η W10 δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε.

“Ήμουν ανήσυχος,”παραδέχτηκε.

“Δεν ανησυχούσα στα πρώτα δοκιμαστικά,γιατί είδαμε μια πολύ εντυπωσιακή Ferrari. Όταν στεκόμουν στην πίστα,έβλεπα να φρενάρουν για την στροφή 1,2 και 3, ήταν απλά ατρόμητοι.”

“Μπορούσες να δεις στην πίστα πως η Ferrari ήταν πολύ καλή. Αλλά ήξερα ότι μπορούμε να φέρουμε ένα πακέτο που θα άλλαζε ριζικά το μονοθέσιο. Το τοποθετήσαμε στο μονοθέσιο την Δευτέρα και δεν απέδωσε,το βάλαμε την δεύτερη μέρα και πάλι δεν απέδωσε.”

“Νομίζαμε πως είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Αλλά όλα άλλαξαν την τρίτη μέρα γιατί με κάποιο τρόπο το μονοθέσιο ήρθε στην ζωή και βλέπαμε μια απόδοση που περιμέναμε. Tην τρίτη μέρα είχαμε κάνει τους χρόνους που έκανε η Ferrari,και ήταν η πρώτη φορά μέσα σε 8 μέρες δοκιμαστικών  που είχαμε το συναίσθημα ότι υπάρχει ένα μονοπάτι που φαίνεται πιο λογικό.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).