Ο Wolff κατηγορεί τον Masi και τον Wheatley για “αδελφική σχέση”

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, κατηγόρησε τον πρώην διευθυντή αγώνων Michael Masi και τον αθλητικό διευθυντή της Red Bull, Jonathan Wheatley, για “αδελφική σχέση” που κόστισε στον Lewis Hamilton τον όγδοο τίτλο στην F1.

Η αξιοσημείωτη κατηγορία προβάλλεται στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Sky Sports με τίτλο “Duel: Hamilton vs Verstappen”, το οποίο αποτυπώνει την αξιοσημείωτη μάχη της περασμένης σεζόν για το πρωτάθλημα μεταξύ των δύο ομάδων και οδηγών.

Ο ισχυρισμός του Wolff αφορούσε τα γεγονότα του διπλού αγώνα της σεζόν στη Σαουδική Αραβία και το Άμπου Ντάμπι.

Στον εναρκτήριο αγώνα στην πίστα δρόμου της Τζέντα, ο Wheatley και ο Masi είχαν συνομιλίες στις οποίες ο δεύτερος φαινόταν να επηρεάζεται από τον πρώτο όσον αφορά την τοποθέτηση των οδηγών στη σχάρα εκκίνησης κατά την επανεκκίνηση.

Στην πίστα Yas Marina Circuit, ο Wheatley φάνηκε και πάλι να ασκεί πίεση στον Masi όσον αφορά την κατάσταση πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας μετά τη σύγκρουση του Nicholas Latifi, με αποτέλεσμα την περιβόητη επίπληξη του Wolff από τον Masi, όταν δήλωσε: “Αυτό λέγεται αγώνας αυτοκινήτου Toto”

Στο ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στις 6 Μαρτίου, ο Wolff λέει: “Ο Jonathan Wheatley έκανε τη δουλειά του.

“Κινητοποίησε τον Michael Masi, διευθυντή αγώνων, όχι μόνο στο Αμπού Ντάμπι αλλά και στο παρελθόν, και πιθανότατα ο Max του χρωστάει πολλά”

Michael Masi, ο πρώην διευθυντής αγώνων της FIA
Όσον αφορά τη λήξη του αγώνα, με τον Masi να τραβάει το αυτοκίνητο ασφαλείας με έναν γύρο να απομένει που ήταν αντίθετος με τους κανονισμούς, ο Wolff παρατήρησε: 

“Είναι σαν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι που είναι 1-0 για μια ομάδα και ξαφνικά ο διαιτητής λέει ‘Τώρα είναι χρυσό γκολ. Μηδέν-μηδέν, όποιος βάλει το επόμενο γκολ κερδίζει, και παρεμπιπτόντως, πρέπει να παίξουμε χωρίς παπούτσια”. 

Ο Masi παραιτήθηκε έκτοτε από τη θέση του από τη FIA και πρόκειται να αναλάβει έναν νέο ρόλο εντός του διοικητικού οργάνου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

Ο Wolff ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να απευθυνθεί στον Masi στο μέλλον, προσθέτοντας: “Δεν του έχω μιλήσει και δεν θέλω να του μιλήσω ποτέ ξανά”

Ο Αυστριακός, ωστόσο, θεωρεί ότι ο Masi έγινε “θύμα” της έρευνας που ακολούθησε από τη FIA

“Οι αποφάσεις του ήταν λανθασμένες και είμαι σίγουρος ότι τις έχει μετανιώσει”, δήλωσε ο Wolff. “Η FIA θα έπρεπε να είχε δει πολύ νωρίτερα ότι υπήρχε πρόβλημα.

“Υπήρχε ένα πρόβλημα με τη δομή. Υπήρχε ένα πρόβλημα προσωπικοτήτων”

Ο Wolff ισχυρίζεται επίσης ότι “λυπάται τον Max”, δεδομένου ότι ο παρθενικός του τίτλος επισκιάστηκε από τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα.
“Αξίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα… αλλά υπάρχει πολύ συζήτηση μόνο για το Αμπού Ντάμπι”, δήλωσε ο Wolff.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS