ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Wolff “ο Bottas δεν θα υποστεί πτώση αυτοπεποίθησης”

Το αφεντικό της Mercedes Toto Wolff πιστεύει ότι ο Valtteri Bottas δεν θα υποστεί κάποια πτώση αυτοπεποίθησης στην προσπάθεια του να κατακτήσει τον φετινό παγκόσμιο τίτλο,παρόλο που για άλλο ένα Σαββατοκύριακο ένα καλό αποτέλεσμα γλίστρησε από το χέρι του.

Ο Φιλανδός φαινόταν πολύ δυνατός κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Monaco.

Ωστόσο έχασε την pole position όταν στον γύρο εξόδου του στο Q3 συνάντησε κίνηση και τα λάστιχα του δεν ήταν στην σωστή θερμοκρασία.

Οι ελπίδες του για να νικήσει τον Lewis Hamilton στον αγώνα εξανεμίστηκαν όταν συγκρούστηκε με τον Max Verstappen μέσα στα pit και υπέστη κλατάρισμα.

Πλέον ο Φιλανδός βρίσκεται 17 βαθμούς πίσω από τον Hamilton στην μάχη του τίτλου. Αλλά ο Wolff είναι πεπεισμένος ότι ο Bottas έχει αλλάξει πολύ φέτος και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει την αυτοπεποίθηση του.

Ερωτηθείς το πως ο Bottas θα αντιμετωπίσει την απογοήτευση του Monaco o Wolff είπε:

“Ο Valtteri του 2019 πρόκειται να βγει από αυτό δυνατότερος. “

“Νομίζω πως έχει δείξει τεράστια ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα σε αυτούς τους τελευταίους αγώνες. Η ταχύτητα ήταν καταπληκτική (το Σάββατο) και δεν έχω αμφιβολία γι’ αυτό. Θα τον ενοχλεί σαν δια***ος και θα θέλει να επανέλθει πολύ, πολύ δυνατός στο Montreal.”

Ο Bottas ομολόγησε μετά τον αγώνα πως φοβόταν ότι το δεύτερο pit stop θα τον έριχνε πολύ πίσω στο grid.

“Ειλικρινά, νόμιζα πως όταν κλάταρε το ελαστικό και έπρεπε να σταματήσω ξανά, ότι θα βρισκόμουν στο πίσω μέρος του grid. Αλλά ευτυχώς έχασα μόνο δύο θέσεις” εξήγησε..

“Τόσο άτυχος αλλά και τυχερός ταυτόχρονα. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Ακόμα σημαντικοί βαθμοί,προφανώς  απογοητευτικό να πηγαίνεις πιο πίσω από ότι ξεκίνησες, αλλά κάποιες φορές έτσι πάει. “

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!