ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ricciardo – O Vettel χρειάζεται μία νίκη για να ανασυγκροτήσει τα πράγματα

O Ricciardo αγωνίστηκε δίπλα στον Vettel κατά την διάρκεια μιας δύσκολης στιγμής για τον Γερμανό το 2014 στην Red Bull και είναι σίγουρος πως ο πρώην teammate του μπορεί να αναδείξει τον εαυτό του και πάλι.

Ο Daniel Ricciardo υπερασπίστηκε τον πρώην teammate του Sebastian Vettel για να ανακάμψει από την τωρινή του κατάσταση, λέγοντας πως ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής “είναι έναν αγώνα μακριά για να γυρίσει τα πράγματα πάνω κάτω”.

Ο οδηγός της Ferrari δεν έχει κερδίσει αγώνα για παραπάνω από ένα χρόνο, κάνοντας αρκετά σοβαρά λάθη αυτή την περίοδο. Το πιο πρόσφατο ήταν στην Monza όταν γλίστρησε μόνος του ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση και πήρε ποινή για μη ασφαλή είσοδο στην πίστα, κάτι που τον έριξε στην 13η θέση.

Έχασε την θέση του επίσης στο πρωτάθλημα οδηγών από τον νεαρό Charles Leclerc ο οποίος είναι στην δεύτερη χρονιά του στην Formula 1 μετά από δυο συνεχόμενες νίκες στο Spa και Monza.

Ομοιότητες έχουν δημιουργηθεί με τις δυσκολίες του Vettel στην Red Bull το 2014 όταν επισκιάστηκε από τον νεαρό teammate του Ricciardo, ο οποίος κέρδισε 3 αγώνες εκείνη την χρόνια.

Αλλά ο Αυστραλός είναι σίγουρος πως ο Vettel θα ανακάμψει από αυτό.

“Είναι, μερικές φορές, σε μια παρόμοια θέση όπως ήταν στο 2014 και νομίζω επανήλθε, στον δεύτερο αγώνα το 2015 κέρδισε. ” Είπε ο Ricciardo.

Ricciardo

“Έχει την ικανότητα να επανέλθει και το μόνο που χρειάζεται είναι να κερδίσει έναν αγώνα. Είναι κάτι που ξεκίνησε – θα προσπαθήσω να μην μιλήσω για αυτόν – αλλά από έξω. Λογικά ξεκίνησε στον Καναδά με την αμφισβήτηση. Θα μπορούσε να είναι η πρώτη νίκη της χρονιάς του και αν αυτό γινόταν διαφορετικά, μπορεί να άλλαζε το αποτέλεσμα αυτών των αγώνων. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις.”

“Στο παρελθόν, πάντα ήταν δυνατός εδώ στην Σιγκαπούρη. Οπότε αυτό το σαββατοκύριακο μπορεί να είναι για αυτόν, εδώ που θα τα αλλάξει όλα. Νομίζω πως είναι έναν αγώνα μακριά στο να αλλάξουν όλα.”

“Προφανώς είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσεις σε αυτό το άθλημα, ειδικά όταν είσαι στην κορυφή. Δεν είναι μόνο το ταλέντο. Είναι πίεση, είναι ένα μέρος του μυαλού. Είναι το που βρίσκεσαι στην προσωπική σου ζωή και όλα αυτά, αλλά δεν χάνεις το ταλέντο σου.”

“Μπορεί ακόμα να οδηγήσει γρήγορα; Εννοείται. Αλλά πιστεύω πως περιμένει το σαββατοκύριακο που θα τα ενώσει όλα και τον εαυτό του μαζί. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει αυτό το σαββατοκύριακο.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!