ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Vettel ελπίζει στο τολμηρό set-up

Ο Sebastian Vettel ελπίζει ότι η τολμηρή  προσέγγιση  που έχει ακολουθήσει η Ferrari στο set-up του μονοθεσίου για το Ισπανικό  GP θα σώσει τις ελπίδες του στον αγώνα.

Ο Vettel είδε την αντίπαλη Mercedes να κάνει άλλο ένα 1-2 και να βρίσκεται 0,866s  πίσω από τον poleman Valtteri Bottas στην τρίτη θέση.

Αλλά παρόλο που γνωρίζει ότι η Mercedes έχει το πλεονέκτημα σε ρυθμό  ενός  μόνο γρήγορο γύρου, πιστεύει ότι η διαφορετική προσέγγιση της ομάδας που έχει παρθεί με το αναβαθμισμένο μονοθέσιο μπορεί να αποδώσει στον αγώνα.

“Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα χθες και σήμερα πάλι. Διαφορετικές κατευθύνσεις και καταλήξαμε να πάρουμε το καλύτερο από το αυτοκίνητο σήμερα,το οποίο δεν ήταν αρκετό.”  είπε.

“Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την προσέγγιση, με την ευκαιρία που πήραμε για να δοκιμάσουμε κάτι τολμηρό κάτι που θα αποδώσει. Ίσως όχι τουλάχιστον σήμερα,αλλά ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει σε ρυθμό αγώνα αύριο. Ελπίζουμε ότι θα μας βάλει στη σωστή κατεύθυνση για τις επόμενες δύο βδομάδες. “

Ο Vettel είπε πως έμεινε έκπληκτος με τον πλεονέκτημα της Mercedes, το οποίο θεωρεί υπερβολικό από το γεγονός ότι η Ferrari  δυσκολευόταν στο τρίτο κομμάτι της πίστας.

“Ερχόμενοι εδώ δεν το περίμενε κανείς αυτό,αλλά νομίζω ότι φαίνεται να χάνουμε πολύ χρόνο στον τελευταίο τομέα.” δήλωσε.

“Είναι αρκετά σαφές ότι φαίνεται να είμαστε ταχύτερο στις ευθείες. Οπότε πιθανότατα να έχουμε λίγο μικρότερη πτέρυγα από αυτούς. Αλλά στον τελευταίο κομμάτι δεν υπάρχει καμία ευθεία και δυσκολευόμαστε λίγο να συμβαδίσουμε.”

“Δεν είναι ένας πολύ μακρύς τομέας. Αλλά με αρκετές στροφές και κυρίως χαμηλότερη ταχύτητα και εκεί φαίνεται να χάνουμε πολύ χρόνο. Υπάρχει σίγουρα κάποια δουλειά να κάνουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά αυτήν την πίστα, όλοι μας, αλλά με τις συνθήκες σήμερα μπορούσαμε απλώς να τους φτάσουμε.”

Ενώ το γεγονός ότι στην Βαρκελώνη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τον ρυθμό που είχαν οι χειμερινές δοκιμές η Ferrari, o Vettel λέει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και η ομάδα πρέπει απλά να καταλάβει πως να βρει περισσότερο ρυθμό από τους ανταγωνιστές της το 2019.

“Πρέπει να σκάψουμε βαθιά. ” είπε.

“Τώρα δεν είναι η πρώτη φορά που χάνουμε, ούτε η δεύτερη, ούτε και η τρίτη. Είναι μια σταθερή τάση που φαίνεται ότι χάνουμε σε ορισμένα μέρη. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, τον ήλιο,τα σύννεφα τα ελαστικά και ούτως καθεξής.”

“Υπάρχει κάτι λίγο περισσότερο για μας να κατανοήσουμε, αλλά αν είχαμε την λύση σίγουρα θα ήταν ήδη στο μονοθέσιο.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!