Ο Verstappen “πάντα εκρήγνυται” αλλά τώρα είναι πιο ήρεμος

Ο πρωταθλητής της F1 Max Verstappen έχει επαινεθεί για το γεγονός ότι είναι πλέον ένας πιο ώριμος, πιο ήρεμος χαρακτήρας σε σύγκριση με κάποιον που “πάντα εκρήγνυται” πριν από μερικά χρόνια.

Στα πρώτα στάδια της καριέρας του Verstappen, ο Ολλανδός βρέθηκε κατά καιρούς μπροστά στον πρώην διευθυντή αγώνων της FIA, Charlie Whiting, λόγω των οδηγικών του προτύπων που εξόργιζαν τους αντιπάλους του στην πίστα.

Στο παρασκήνιο, ο Verstappen φάνηκε επίσης να παλεύει με την ιδιοσυγκρασία του, αλλά κατά τα τελευταία στάδια της έντονης μάχης για τον τίτλο με τον οδηγό της Mercedes Lewis Hamilton την περασμένη σεζόν, θεωρήθηκε συχνά εξαιρετικά χαλαρός.

Ο σύμβουλος της Red Bull Helmut Marko, μιλώντας στο αυστριακό περιοδικό Autorevue, αποκάλυψε: “Μην ξεχνάτε, είναι ακόμα μόνο 24 ετών. Ο Max έχει σαφώς ωριμάσει.

“Αυτό έχει επίσης να κάνει λίγο με το ότι κόπηκε ο ομφάλιος λώρος, επειδή εκπαιδεύτηκε και διαμορφώθηκε πολύ καλά από τον πατέρα του Jos. Η σχέση τους εξακολουθεί να είναι πολύ στενή, αλλά ο Max έχει σήμερα τις δικές του απόψεις.

“Αυτή η διαδικασία ωρίμανσης δεν ήταν μερικές φορές τόσο ορατή απ’ έξω, αλλά γρήγορα έφτασε στο αποκορύφωμά της, διότι όταν κάτι δεν πήγαινε καλά στην προπόνηση, πάντα εκρήγνυται.

“Σήμερα είναι ήρεμος. Είχαμε τεχνικά προβλήματα μερικές φορές. Τώρα απλά βλέπει όλο το πράγμα”

Ο Marko πιστεύει ότι το γεγονός ότι ο Verstappen δεν είχε ένα μονοθέσιο που να διεκδικεί τον τίτλο τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας του με την ομάδα ήταν καλό για την ωριμότητά του.

Αντίθετα, ο Marko πιστεύει επίσης ότι ο Verstappen αξίζει επαίνους για την επιλογή του να παραμείνει στη Red Bull σε δύσκολες στιγμές, ενώ θα μπορούσε να είχε μετακινηθεί αλλού.

“Αυτό που είναι επίσης αξιοθαύμαστο είναι ότι παρόλο που βλέπαμε ότι δεν θα κερδίζαμε παγκόσμιο πρωτάθλημα με τον κινητήρα της Renault, στάθηκε δίπλα στην ομάδα”, πρόσθεσε ο Marko.

“Του εξηγούσαμε πάντα ανοιχτά ποια ήταν τα σχέδιά μας όταν ξεκινήσαμε με τη Honda. Ενημερώνεται επίσης για τις εξελίξεις.

“Γι’ αυτό πιστεύω τις δηλώσεις του όταν λέει ότι αισθάνεται πολύ άνετα μαζί μας”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS