Ο Verstappen φοβήθηκε την εγκατάλειψη στον τελευταίο γύρο που έκρινε τον τίτλο

Ο Max Verstappen αποκάλυψε ότι φοβήθηκε ότι μπορεί να μην ήταν σε θέση να ολοκληρώσει τον τελευταίο γύρο της αναμέτρησης για τον τίτλο της F1 στο Abu Dhabi, αφού υπέφερε από κράμπα στο πόδι του.

Ο Verstappen και ο Lewis Hamilton οδηγήθηκαν σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών στον τελευταίο γύρο στο περσινό Grand Prix του Abu Dhabi που έκλεισε τη σεζόν, μετά από μια αμφιλεγόμενη καθυστερημένη περίοδο με το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Ολλανδός προσπέρασε με επιτυχία τον Hamilton στην πέμπτη στροφή σε μια κίνηση που του εξασφάλισε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο και στέρησε από τον οδηγό της Mercedes ένα ρεκόρ ογδόου και αφού προηγουμένως αποκάλυψε ότι υπέφερε στον τελευταίο γύρο,

Ο Verstappen έριξε περαιτέρω φως σε συνέντευξή του στον Guardian

“Προσπάθησα να είμαι πολύ προσεκτικός στην επανεκκίνηση“, δήλωσε ο Verstappen. “Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που πέρασα τη γραμμή και άρχισα να νιώθω κράμπα στο πόδι μου.

Verstappen
Max Verstappen, Grand Prix Κατάρ

“Είναι ένα από τα πιο οδυνηρά πράγματα που μπορεί να συμβούν, επειδή δίνεις όλο το γκάζι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αισθάνεστε τον μυ να σφίγγεται και να γίνεται σαν μπάλα του τένις.

“Φυσικά, η αδρεναλίνη βοηθάει γιατί, αν συνέβαινε όταν απλά περπατάς, δεν μπορείς να κινηθείς. Είναι αδύνατον. Αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή, έπρεπε να συνεχίσω.

“Οπότε έδινα όλο το γκάζι και ένιωθα το πόδι μου να πονάει όλο και περισσότερο. Ευτυχώς, έφτασε η πέμπτη στροφή και έκανα την προσπέραση. Είχα περίπου τρία δευτερόλεπτα εκτός γκαζιού.

“Στη συνέχεια έχεις δύο πολύ μεγάλες ευθείες και, στη δεύτερη, όπου ο Lewis με πλησίασε, ένιωθα το πόδι μου να δονείται. Δεν μπορούσα να το ελέγξω επειδή ο μυς είχε σπασμούς. Το πόδι μου στον τελευταίο τομέα έτρεμε.

“Αν ξαναδείτε τα δεδομένα, δεν θα δείτε πολύ ομαλή εισαγωγή γκαζιού. Φώναζα στον ασύρματο, αλλά σε όλο τον γύρο το πόδι μου έτρεμε.
“Ήταν τελειωμένο. Ένας ακόμη γύρος και δεν θα μπορούσα να είχα τερματίσει τον αγώνα έτσι. Τα επίπεδα άγχους ήταν τόσο υψηλά στον τελευταίο γύρο που πιθανώς το σώμα σας αντέδρασε σε αυτό. Αλλά δεν μπορείς να τα παρατήσεις”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS