ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – Ο τυφώνας οδήγησε σε μία πολύ καλύτερη Παρασκευή

Ο Lewis Hamilton πιστεύει ότι η Formula 1 μπορεί να μάθει από το αναθεωρημένο πρόγραμμα του Grand Prix της Ιαπωνίας και ζήτησε από το άθλημα να μπορούν οι ομάδες να χρησιμοποιούν περισσότερα σετ ελαστικών κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών.

Με τον τυφώνα Hagibis να πλησιάζει και να περνάει από την Ιαπωνία το Σάββατο, η F1 πήρε την απόφαση να ακυρώσει όλες τις δραστηριότητες και να αναβάλει τις κατατακτήριες μέχρι την Κυριακή το πρωί πριν τον αγώνα.

Η αναπρογραμματισμένη μορφή του Σαββατοκύριακου οδήγησε σε μεγαλύτερη δράση απ’ ότι συνήθως παρατηρείται την Παρασκευή.

Μάλιστα με το FP3 να ακυρώνεται, οι ομάδες μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν παραπάνω σετ ελαστικών κατά την διάρκεια των FP1 και FP2, κάτι που ο Hamilton πιστεύει ότι θα μπορούσε να ωφελήσει το άθλημα.

“Είναι πραγματικά μία πολύ καλύτερη Παρασκευή, επειδή συνήθως έχουμε μόνο δύο σετ ελαστικών για κάθε περίοδο.” εξήγησε ο Hamilton.

“Αλλά επειδή προφανώς θα απουσιάζουν αύριο, φέραμε όλα τα ελαστικά που θα είχαμε αύριο. Τα δύο σετ που θα είχαμε για την αυριανή περίοδο στην σημερινή, οπότε είναι μία ενδιαφέρουσα μάθηση.”

“Ίσως πρέπει να μας φέρουν περισσότερα ελαστικά ώστε να τρέχουμε τρεις φορές.”

“Αν είχαμε τρία ελαστικά για το FP1 και το FP2 και τρία για το FP3, θα ήταν καλύτερα για το τρέξιμο και για τους οπαδούς. Επειδή θα τρέχαμε από την αρχή της περιόδου από το να περιμένουμε 20 λεπτά πριν βγούμε έξω. Οπότε θα ήταν πιθανόν καλύτερα για τους οπαδούς.”

Ο Hamilton τελείωσε το FP2 ένα δέκατο πίσω από τον teammate του Valtteri Bottas.

“Ήταν μία πολύ απλή μέρα και πραγματοποιήσαμε το πρόγραμμα μας.” είπε o Hamilton.

“Νομίζω ότι ο Valtteri είχε μία περιστροφή αλλά γενικά ήταν μία καλή μέρα. Ο Valtteri είχε καλό ρυθμό και ήταν γρήγορος.”

Hamilton

Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανοίκουν στον Rich J. Vernon

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).