Ο Tsunoda είναι έτοιμος για δοκιμές στην Imola

Η Alpha Tauri φαίνεται πως έχει προγραμματισμένες δοκιμές προετοιμασίας με παλιό μονοθέσιο για τον Yuki Tsunoda στην Imola, ώστε ο νεαρός να είναι έτοιμος για τον πρώτο του αγώνα.
Οι χειμερινές δοκιμές του έχουν μειωθεί στο μισό (από έξι μέρες σε τρεις). Αυτή η μείωση
έχει δημιουργήσει πρόβληματα στις ομάδες. Το σημαντικότερο εξ αυτών, είναι πως οι οδηγοί τους θα έχουν μειωμένο χρόνο προσαρμογής και προετοιμασίας για την νέα σεζόν.

Αυτό το θέμα είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους οδηγούς που έχουν αλλάξει ομάδα αλλά και ειδικότερα για έναν rookie όπως ο Yuki Tsunoda, ο οποίος χρειάζεται σίγουρα περισσότερο χρόνο προσαρμογής.

Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, η Alpha Tauri θα δώσει την ευκαιρία στον νεαρό Ιάπωνα να διανύσει μερικά χιλιόμετρα στην Imola, πριν τις δοκιμές στο Bahrain..

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να γίνουν δύο τεστ στην Imola και με τους δύο οδηγούς της ομάδας. Σε ένα από αυτά πρόκειται να δοκιμάσουν και το νέο μονοθέσιο της ομάδας για το 2021.

Το πρώτο τεστ είναι προγραμματισμένο για τις 27 και 28 Ιανουαρίου με παλιότερο μονοθέσιο. Εκεί θα τρέξει κυρίως ο Tsunoda για να προετοιμαστεί κατάλληλα για την έναρξη της σεζόν. Επίσης, μερικά χιλιόμετρα πρόκειται να διανύσει και ο Gasly.

Η ομάδα φαίνεται πως θα επιστρέψει και πάλι στην Imola για ένα δεύτερο τεστ. Αυτό λογικά θα διεξαχθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου. Τότε θα διεξαχθεί επίσης και η ημέρα γυρισμάτων του νέου μονοθεσίου της ομάδας.

Παρόλο που τα επίσημα τεστ των ομάδων είναι περιορισμένα σε τρία, οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν μέχρι δύο “προωθητικά” event με τα νέα τους μονοθέσια.

Ωστόσο σε αυτά τα τεστ υπάρχει ένα όριο 100 χιλιομέτρων. Εκεί μάλιστα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μόνο συγκεκριμένα ελαστικά τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ημέρες γυρισμάτων.

Το μονοθέσιο της Alpha Tauri για την νέα σεζόν ονομάζεται AT01. Θα έχει το ίδιο σασί με την περσινή σεζόν, όμως θα έχει λάβει μεγάλη αναβάθμιση σε αεροδυναμικό επίπεδο, λόγω των νέων κανονισμών για το πάτωμα των μονοθεσίων.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως το νέο μονοθέσιο θα έχει νέο και πιο στενό ρύγχος, μιας και για αυτό έγινε χρήση του token system.

Η ομάδα επιπλέον αποκάλυψε πως τελικά δεν θα χρησιμοποιήσει το πίσω μέρος της Redbull για το 2021.

Τέλος, η Alpha Tauri θα αγωνίζεται και πάλι με τις κινητήριες μονάδες της Honda. Βέβαια η σεζόν του 2021, θα είναι η και η τελευταία χρόνια της Honda στην Formula 1.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS