WRC

O Tanak είναι αισιόδοξος ότι η Hyundai θα διεκδικήσει τον τίτλο

Ο Εσθονός είναι αισιόδοξος ότι θα είναι σε θέση να παλέψει για τον τίτλο παρά την καθυστερημένη εξέλιξη του νέου Rally1 αυτοκινήτου της Hyundai.

O Ott Tanak, πρωταθλητη΄ς του 2019, βίωσε μία δύσκολη περσινή χρονιά γιατί ναι μεν ήταν ο οδηγός με τις περισσότερες κερδισμ΄νες ειδικές διαδρομές αλλά η αναξιοπιστία του αυτοκινήτου του στέρησε αρκετές νίκες.

Ο Eσθονός που έχασε τον τελευταίο αγώνα στην Monza λόγω προσωπικών θεμάτων είναι έτοιμος να ξεκίνησει τη σεζόν του 2022 η οποία επροόκειτο να φέρει μια νέα πνοή στο WRC εξαιτίας των αλλαγών στους κανονισμούς με τα νέα Rally1 αυτοκίνητα.

Ο Tanak παρ’ότι είναι από τους τελευταίους που σχολίασε τους νέους κανονισμούς είναι εντυπωσιασμένος από την δουλεία της Hyundai τους τελευταίους μήνες όπου μαζί με την Toyota και την M-Sport Ford θα βρίσκονται στην ράμπα της εκκίνησης στο επερχόμενο πρώτο αγώνα στο ράλλυ Monte Carlo σε λίγες μέρες.

Η Κορεατικη αυτοκινητοβιομηχανία ήταν η τελευταία που δοκίμασε το νέο Rally1 αυτοκίνητο της με τις δοκιμές να ξεκίνανε στα μέσα Νοέμβρη. Επιπλέον η προσπάθεια γίνεται πλέον χωρίς την παρουσία του τέως αγωνιστικού διευθυντή, Andrea Adamo, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα τον προηγούμενο μήνα.

”Ας πούμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεν ήταν πολύ επιτυχημένα, οπότε σίγουρα είναι μια καλή ευκαιρία για μένα να δουλέψω με τα παιδιά και να φτιάξω ένα καλό και δυνατό αυτοκίνητο”, είπε ο Tanak, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος στη βαθμολογία του 2021.

”Είναι καλό να βλέπουμε αυτή τη στιγμή, αν και ξεκινήσαμε λίγο αργά και είμαστε λίγο πίσω στην ανάπτυξή μας, ότι οι άνθρωποι στην ομάδα εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να παλέψουμε για τον τίτλο φέτος. Δεν έχω πραγματικά καμία ιδέα ποια είναι η διαφορά με τις άλλες ομα΄δες ή ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Είναι πραγματικά πρόκληση για όλους.”

”Έχουμε επικεντρωθεί στη δουλειά μας και εφόσον είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάναμε, θα πρέπει να είμαστε περήφανοι. Αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι και προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, τότε είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε δυνατοί. Οι δυνατότητες υπάρχουν και φαίνεται να είναι ένα καλό πακέτο, οπότε πρέπει απλώς να μάθουμε και να καταλάβουμε σε τι βαθμό θα αποδόσει το αυτοκίνητο και πώς λειτουργεί.”

Η Ηyundai Motorsport μαζί με τους αντιπάλους της, Toyota και M-Sport βαδίζουν στο άγνωστο στο Monte Carlo καθώς αξιοπιστία προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό όλες τις ομάδες με τα νέα αυτοκίνητα να κάνουν και επίσημα την πρώτη παρουσία τους στο πρωτάθλημα.

Όχι μόνο η χ΄ρηση της υβριδικής δύναμης αποτελεί μια πρόκληση αλλά χάρη στους νέους κανόνες τα αυτοκίνητα έχουν πλέον λιγότερα αεροδυναμικά βοηθήματα και δε θα ε΄χουν κεντρικό διαφορικό. Προβλέπονται άγνωστε συνθήκες για όλους και ο Tanak πιστεύει πως η αξιοπιστία ειδικά στους πρώτους αγώνες θα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.

”Για την έναρξη της χρονιάς, η αξιοπιστία θα είναι ζωτικής σημασίας”, πρόσθεσε. ”Υποθέτω ότι στην αρχή χρειαζόμαστε απλώς να πάρουμε χιλιόμετρα και να κερδίσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε, οπότε σίγουρα η αξιοπιστία αποτελεί μεγαλύτερη προτεραιότητα παρά η απόδοση, αλλά ας δούμε τι θα γίνει. Τα παιδιά κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.