ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – O Seb κάνει κάτι καλύτερα από εμένα στους αγώνες

O Charles Leclerc λέει πως είναι προετοιμασμένος να οδηγεί λιγότερο επιθετικά για να μην είναι τόσο σκληρός με τα ελαστικά σε αντίθεση με τον teammate του Sebastian Vettel

Στην Ουγγαρία, Ο Leclerc βασανιζόταν περισσότερο με τα προβλήματα τον ελαστικών παρά ο Vettel, χάνοντας ρυθμό στο τέλος των Stint του.

Έτρεχε στην τρίτη θέση σχεδόν για όλο τον αγώνα προτού ο Γερμανός μπορέσει να τον φτάσει και τον περάσει στους τελευταίους γύρους για να κατακτήσει την τελευταία θέση στο βάθρο, αφήνοντας τον Μονεγάσκο στην τέταρτη.

“Γενικά ήταν προφανώς ένας από τους δύσκολους αγώνες,” είπε ο Leclerc.

“Δυσκολευόμουν αρκετά με τα πίσω ελαστικά μου, από την μέση του αγώνα και μετά. Ήταν τα ελαστικά μου που δεν κρατούσαν.”

“Μπήκαμε στα Pit αρκετά νωρίς στο πρώτο Stint. Κυρίως γιατί δυσκολευόμουν με τα ελαστικά και στο δεύτερο Stint κοντά στο τέλος με βασάνιζαν τα ελαστικά πάλι. Οπότε σίγουρα υπάρχει κάτι που ο Seb κάνει καλύτερα από εμένα στις μεγάλες αποστάσεις, εκεί που υπάρχει φθορά.”

Ο Leclerc πιστεύει πως κάτι από το οδηγικό του στυλ κάνει την διαφορά, αλλά λέει πως θα κοιτάξει και το στήσιμο του μονοθέσιου επίσης.

“Νομίζω πως πρέπει να καταλάβω κάποια πράγματα από την δική μου πλευρά. Δυσκολεύομαι αρκετά από την αρχή και έχω μεγαλύτερη φθορά σε σύγκριση με τον Seb. Πιστεύω πως αυτό βγαίνει από την οδήγηση μου. Ίσως οδηγώ λίγο πιο επιθετικά πλέον στους αγώνες. Οπότε πρέπει να το καταλάβω να το αναλύσω και να το βελτιώσω στους επόμενους αγώνες.”

Leclerc

“Είμαι σίγουρος πως ο Seb κάνει κάτι καλύτερο από έμενα εκεί, οπότε πρέπει να το καταλάβω και να το βελτιώσω. Ο ρυθμός μου ήταν ελλιπείς στο πρώτο Stint και στο τέλος του δευτέρου.”

“Είναι μερικοί αγώνες που είμαι αρκετά γρήγορος στις κατατακτήριες, αλλά κοντά στο τέλος του αγώνα φαίνεται πως ζορίζομαι πιο πολύ.”

“Πρέπει να καταλάβω τι μπορώ να κάνω με το οδηγικό μου στυλ για να βοηθήσω με αυτό ή με την ισορρόπηση του μονοθεσίου. Ίσως να υπάρχει κάτι εκεί ανάμεσα στα δυο, γιατί στο τέλος του αγώνα είναι που αποκτάς βαθμούς. Σήμερα είναι κρίμα, αλλά είμαι σίγουρος πως θα μάθω από αυτό.”

Ο διευθυντής της Ferrari Mattia Binotto συμφώνησε πως η διαχείριση του αγώνα είναι μία από τις δυνάμεις του Vettel σε σύγκριση με τον Leclerc.

“Ο Seb μέσα στους αγώνες είναι πάντα πολύ δυνατός,”είπε. “Γνωρίζει πως είναι σημαντικό για αυτόν να κεφαλαιοποιεί τον ρυθμό αγώνα του. Οπότε αν γίνουν μερικά λάθη όπως στο Silverstone αυτό δεν είναι καλό.”

“Αλλά εκτός από αυτό είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, είναι έμπειρος και ξέρει πως να συντηρεί τα ελαστικά. Νομίζω πως αυτή είναι η δύναμη του, και από αυτή την άποψη τα πηγαίνει περίφημα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).