Ο Schumacher δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί παρά τις περιορισμένες δοκιμές

Ο Mick Schumacher υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του στην Formula 1 παρά τα λίγα χιλιόμετρα που έγραψε στις χειμερινές δοκιμές του Bahrain.

Τα λιγότερα χιλιόμετρα και από τους τρεις φετινούς rookies έγραψε ο περσινός Πρωταθλητής της F2, Mick Schumacher, καθώς την Παρασκευή αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας με το μονοθέσιό του. Ωστόσο, ο οδηγός της Haas αισθάνεται έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του.

“Θα αγωνιζόμουν αύριο αν εξαρτιόταν από εμένα. Γενικά, θεωρώ ότι οι τρεις ημέρες δοκιμών δεν είναι πολλές. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να πω ότι αισθάνομαι ήδη άνετα.”

“Αν γινόταν αυτό που ήθελα, θα ήθελα να οδηγώ κάθε μέρα. Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος να μπορώ να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα και να οδηγώ κάθε μέρα, διότι αυτό είναι το πάθος μου, αυτή είναι η αγάπη μου,” δήλωσε ο Γερμανός.

Ο Mick είχε πολλές ευκαιρίες να οδηγήσει ένα μονοθέσιο Formula 1. Συμμετείχε στις δοκιμές που διοργάνωνε το FDA (Ferrari Driver Academy) στο Fiorano, οδήγησε για λογαριασμό της Haas στο τεστ νέων οδηγών μετά το πέρας του Grand Prix Abu Dhabi κι είχε και κάποιες άλλες εμπειρίες με μονοθέσιο της F1.

Ο νεαρός Γερμανός είναι χαρούμενος με την απόδοση της VF-21, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι ίδια με το περσινό μονοθέσιο της Haas.

“Πρέπει να πω ότι είναι ακόμη καλύτερο απ’ ότι περίμενα να οδηγείς αυτό το μονοθέσιο. Προφανώς, οδηγείς ένα μονοθέσιο, αλλά αυτό είναι πραγματικά διασκεδαστικό κι είναι κάτι που δεν θα βαρεθώ τόσο σύντομα.”

“Το αγωνιστικό τριήμερο δεν θα έρθει τόσο γρήγορα, αν αυτό βγάζει νόημα. Πραγματικά, ανυπομονώ για αυτή την σεζόν. Όπως είπα, λατρεύω να οδηγώ. Θα μπορούσα να κάνω δοκιμές άλλες οχτώ ημέρες και να πάω κατευθείαν στο αγωνιστικό τριήμερο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube,Discord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS