Ο Russell δεν νιώθει καθόλου πίεση στη Mercedes

Russell
O Bρετανός δε νιώθει καμία πίεση λίγο καιρό πριν τον πρώτο του αγώνα με τα ασημί βέλη.

Αυτή τη χρονιά μετά απο τρία δύσκολα χρόνια με τη Williams επιτέλους ο Russell θα κάνει το άλμα στην καριέρα του και από τις τελευταίες θέσεις του grid θα βρεθεί στις μπροστινές. Ο Βρετανός υπέγραψε με την Mercedes με ομόσταυλό του τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Leiws Hamilton.

Mε μεγαλύτερο ποσοστό νικών από οποιαδήποτε άλλη ομάδα τα τελευταία χρόνια ο Russell θα είναι σε θέση με την Mercedes να διεκδικήσει νίκες βάθρα και γιατί όχι και τον πρώτο του τίτλο. Μαζί βέβαια με αυτό έρχεται και η πίεση.

Αλλά παρ’όλο που ο 23χρονος γνωρίζει ότι θα υπάρχει πίεση είναι αισιόδοξος ότι από την ώρα που θα φορέσει τα γάντια και θα βγεί στην πίστα με το νέο μονοθέσιο τίποτα δεν πρόκειται να τον επηρεάσει.

”Δεν νιώθω καμία πίεση στην καινούργια μου ομάδα. Δεν το αρνούμαι πως σίγουρα θα υπάρξει ορισμένη πίεση αλλά όταν φορέσω τα γάντια και το κράνος μου όλα θα χαθούν.”

Ο Russell έχει ήδη οδηγήσει σε γκραν πρι ως οδηγός της Mercedes, αντικαθιστώντας τον Χάμιλτον όταν ο τελευταίος βρέθηκε θετικός στον Covid 19. Αγωνιζόμενος στο Sakhir Grand Prix του 2020, ο Russell βρέθηκε δεύτερος στο grid, αλλά δεν άργησε να προηγηθεί στον αγώνα. Και ενώ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη όλα πήγαν στραβά και ο Βρετανός τερμάτισε τελικά στην ένατη θέση εκείνη την ημέρα, και σε συνδυασμό με τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, σημείωσε τους πρώτους πόντους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1.

”Προφανώς, ήμουν τυχερός που είχα αυτή την πρώτη εμπειρία με τη Mercedes”, είπε. ”Ήμουν στην πρώτη σειρά του grid στην εκκίνηση και δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι θα είμαι πρώτος μετά την πρώτη στροφή με την πιθανότητα να παλέψω για την νίκη, γιατί όταν σβήνουν τα φώτα η μόνη σου σκέψη είναι να είσαι όσο το δυνατόν πιο γρήγορος, να επιτεθείς σε αυτούς που έχεις μπροστά σου και να αμυνθείς από αυτούς που σε ακολουθούν. Ακόμη και όταν βρέθηκα μπροστά, ένιωθα σαν να είναι ένας αγώνας όπως οποιοσδήποτε άλλος, δεν ένιωσα επιπλέον πίεση ενώ οδηγούσα, γιατί ήμουν εκεί για να κάνω ακριβώς αυτό”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts