Ο Daniel Ricciardo παραδέχτηκε ότι “ζήλευε” τη μάχη του Max Verstappen και του Lewis Hamilton για τον τίτλο της F1 την περασμένη σεζόν.
Ο Verstappen βγήκε νικητής κάτω από τις πιο δραματικές συνθήκες μετά από μια μάχη που κράτησε ένα χρόνο με τον επτά φορές πρωταθλητή Hamilton, η οποία κρίθηκε στον τελευταίο γύρο στο Άμπου Ντάμπι.
Ο Ricciardo δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε μάχη για τον τίτλο, παρόλο που αγωνίστηκε για τη Red Bull από το 2014 έως το 2018, με τη Mercedes να προηγείται συχνά. Δεδομένων των ευκαιριών που προσφέρει η νέα εποχή της F1 που ξεκινά φέτος, ο Ricciardo ρωτήθηκε σε συνέντευξη στο τέλος της σεζόν, αν η μάχη μπροστά τον κάνει να πεινάει να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με τη McLaren, ο Αυστραλός απάντησε: “Φυσικά, ζηλεύω.
“Αλλά ζηλεύω εδώ και οκτώ, εννέα χρόνια. Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά φυσικά είναι συναρπαστική η σκέψη.
“Για μένα, όπως για όλους, είμαι οπαδός, είμαι οδηγός, αλλά εξακολουθώ να είμαι οπαδός του αθλήματος. Ήταν υπέροχα και αν εξαιρέσουμε τον φθόνο, είναι φοβερό για την F1 να έχει τη μάχη.
“Δεν μπορώ να θυμηθώ μια χρονιά όπου δύο παιδιά βρέθηκαν δίπλα-δίπλα σε τόσους πολλούς αγώνες.
“Νιώθω ότι στο 75% των αγώνων έχουν πάει τροχό με τροχό σε κάποιο σημείο, οπότε είναι αρκετά φοβερό.
“Φυσικά, μακάρι να ήμουν μέρος αυτού, αλλά και πάλι, μόνο για το άθλημα και έχει περάσει καιρός που ο Lewis έχει πάει σε αυτά τα νερά, αν θέλετε, έχει πάει σε αυτά τα, πώς το λέτε, βαθιά νερά.
“Είναι ωραία… Ξέρω ότι ο Max δεν είναι πια ο νεαρός, αλλά εξακολουθεί να είναι αυτή η νέα γενιά, και προφανώς, ο Lewis είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία στο grid, αλλά είναι ωραίο να βλέπεις και τα δύο άκρα του φάσματος να τα βάζουν μαζί.
“Από τη σκοπιά του οπαδού, ήταν φοβερό”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.