Ο Ricciardo ένοιωσε καλύτερα όταν είδε ξανά το ατύχημα με τον Kvyat

O Daniel Ricciardo παραδέχεται ότι δεν ήθελε να δει σε επανάληψη το ατύχημα του με τον Daniil Kvyat στο GP του Αζερμπαϊτζάν. Αλλά όταν τελικά το είδε, συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν τόσο απρόσεκτος όσο αρχικά πίστευε. 

Και οι δύο οδηγοί αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τον αγώνα του Baku όταν ο οδηγός της Renault στην προσπάθεια του να περάσει τον Ρώσο βγήκε στην οδό διαφυγής, αναγκάζοντας τον Kvyat να σταματήσει ακριβώς πίσω του. Ο Ricciardo τότε χτύπησε την Toro Rosso με την όπισθεν.

Μετά τον αγώνα ο Ricciardo είπε στα MME ότι έβαλε όπισθεν χωρίς να κοιτάξει πίσω. Αλλά όταν κοίταξε το replay, πρόσεξε ότι στην πραγματικότητα κοίταξε τον καθρέφτη του αλλά στην αντίθετη μεριά από εκεί που είχε σταματήσει ο Kvyat.

“Δεν ήθελα να το δω” είπε ο Ricciardo όταν ρωτήθηκε για το αν του ήταν δύσκολο να δει το replay.

“Αλλά αρκετά γρήγορα το βράδυ της Δευτέρας είδα το replay και δεν ξέρω, όταν είσαι σε αυτή την θέση – υποθέτω ότι όταν κάποιος κάνει ένα λάθος, νοιώθει ότι θα φαίνεται χειρότερο από ότι ένοιωσε εκείνη την στιγμή”

“Φυσικά και ήταν χάλια βλέποντας το αλλά πραγματικά αισθάνθηκα λίγο καλύτερα όταν είδα τον on-board μου.”

” Κοίταξα τον δεξί μου καθρέφτη ενώ ο Dany ήταν αριστερά.”

“Όταν εγκατέλειψα και και πήγα στα ΜΜΕ νόμιζα ότι πανικοβλήθηκα και έβαλα όπισθεν αμέσως χωρίς καν να κοιτάξω. Κοίταξα, απλά όχι στην μεριά που ήταν ο Dany. Αυτό οφείλεται στο ότι σκέφτηκα πως τα κατάφερε στην στροφή και δεν είδα τίποτα εκεί. “

Ο Ricciardo είπε ότι προσπάθησε να αφήσει πίσω το ατύχημα παρόλο που οι φίλοι του τον πείραζαν.

“Το ξεπέρασα πολύ γρήγορα, κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος.” είπε ο Αυστραλός.

“Μέχρι την Δευτέρα έτρωγα δούλεμα από τους φίλους μου, κάναμε αστεία γι’ αυτό.”

“Και μετά το είδα σε επανάληψη και την τρίτη ήμουν μια χαρά “

“Αν και απλά βλέποντας τους ανθρώπους (ομάδα) εκεί, ήμουν λίγο προσεκτικός στο πως θα μου φερθούν την Δευτέρα αλλά με είχαν ήδη συγχωρήσει και ήμουν στο Enstone την τρίτη. Ακριβώς απέναντι σε όλους ήταν μια καλή θεραπεία.”

Ricciardo - Kvyat

Ο Ricciardo δήλωσε ακόμα πως η εγκατάλειψη του στο Baku ήταν ακόμα πιο απογοητευτική διότι αισθάνθηκε ότι πήγαινε για ένα καλό αποτέλεσμα κάτι που θα ενίσχυε την ομάδα.

“Φυσικά ήμουν απογοητευμένος επειδή σκέφτηκα ότι είχαμε γυρίσει τον αγώνα υπέρ μας.”

“Η εκκίνηση δεν ήταν καλή, για να τελειώσει ένα Σαββατοκύριακο που ήταν ήδη δύσκολο,νόμιζα ότι θα είχαμε έναν θετικό τερματισμό. Στεναχωρήθηκα περισσότερο για το ηθικό της ομάδας.”

“Φυσικά νοιώθω την ευθύνη να ανεβάσω την ομάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Eίχα την ευκαιρία να το κάνω αυτό την Κυριακή και δεν το έκανα.”

“Απέτυχα μ’ αυτό.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS