Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Ricciardo αποχωρεί από την McLaren στο τέλος της σεζόν

Η McLaren και ο Daniel Ricciardo συμφώνησαν να λύσουν το συμβόλαιό του ένα χρόνο νωρίτερα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ricciardo θα αποχωρήσει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 2022.

Ο Αυστραλός εντάχθηκε στη McLaren για το 2021 με τριετές συμβόλαιο, και ενώ εξασφάλισε την πρώτη νίκη της ομάδας από το 2012 στη Monza πέρυσι, με τον Norris δεύτερο, δυσκολεύτηκε να φτάσει τον πολύ εντυπωσιακό ρυθμό του teammate του.

Την παραμονή του Grand Prix του Βελγίου, καθώς η Formula 1 επιστρέφει από τις καλοκαιρινές διακοπές της, ο Ricciardo και η McLaren ανακοίνωσαν ότι θα ολοκληρώσουν μαζί τους τελευταίους εννέα αγώνες της χρονιάς πριν τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Η McLaren λέει ότι θα ανακοινώσει ποιος θα είναι ο teammate του Norris το 2023 “εν ευθέτω χρόνω”. Το ίδιο θα κάνει και ο Ricciardo όσον αφορά τα δικά του μελλοντικά σχέδια, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να παραμείνει στη F1.

“Ήταν προνόμιο να είμαι μέλος της οικογένειας της McLaren Racing τις τελευταίες δύο σεζόν, αλλά μετά από αρκετούς μήνες συζητήσεων με τον Zak Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren και τον Andreas Seidl, Διευθυντής της ομάδας αποφασίσαμε να λύσουμε πρόωρα το συμβόλαιό μου με την ομάδα και να συμφωνήσουμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας στο τέλος της φετινής σεζόν”, δήλωσε ο Αυστραλός.

“Θα ανακοινώσω τα δικά μου μελλοντικά σχέδια εν ευθέτω χρόνω, αλλά ανεξάρτητα από το τι θα φέρει αυτό το επόμενο κεφάλαιο, δεν μετανιώνω για τίποτα και είμαι περήφανος για την προσπάθεια και τη δουλειά που έδωσα στη McLaren, ειδικά για τη νίκη στη Monza, την περασμένη σεζόν.

“Απόλαυσα τη συνεργασία μου με όλους στη McLaren τόσο στην πίστα όσο και στο Woking και θα τα δώσω όλα εντός και εκτός πίστας καθώς θα απολαμβάνουμε μαζί το υπόλοιπο της σεζόν. Ποτέ δεν είχα μεγαλύτερο κίνητρο να αγωνίζομαι και να συμμετέχω σε ένα άθλημα που αγαπώ τόσο πολύ και ανυπομονώ για το τι θα ακολουθήσει”

Ο Ricciardo είναι αυτή τη στιγμή 12ος στη βαθμολογία των οδηγών με 19 βαθμούς, απέχοντας 57 από τον Norris μετά από 13 Grands Prix. Ο καλύτερος τερματισμός του φέτος ήταν η έκτη θέση στην Αυστραλία, ενώ ο Norris έχει τέσσερις τερματισμούς στην πρώτη εξάδα, συμπεριλαμβανομένου ενός βάθρου στην Imola.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.