Ο Oliver Solberg εξηγεί το συμβάν του στο Rally Φινλανδίας

Ο Oliver Solberg δήλωσε πως ήξερε πως δεν θα μπορούσε να αποφύγει την εγκατάλειψη μετά το συμβάν του στο Rally Φινλανδίας.

Ο Oliver Solberg της Hyundai Motorsport βρισκόταν στην 7η θέση της γενικής κατάταξης μετά την Harju street stage την Πέμπτη. Ωστόσο, στην πρώτη ειδική διαδρομή της Παρασκευής, ο νεαρός οδηγός άντεξε μόλις για 300 μέτρα, καθώς στη συνέχεια, σε μία αριστερή στροφή, πάτησε εκτός δρόμου με αποτέλεσμα να χτυπήσει με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σε ένα δέντρο, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να τουμπάρει το αυτοκίνητο και να οδηγηθεί σε μία πρόωρη εγκατάλειψη.

“Έχασα αρχικά το πίσω μέρος, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να χάσω συνολικά τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Από εκείνο το σημείο ήμουν σίγουρος πως δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι ώστε να επανακτήσω τον έλεγχο.” εξήγησε ο Solberg.

“Είδα το δέντρο και όταν το χτύπησα πίστευα πως απλώς θα έκανα τετ-α-κε. Δυστυχώς όμως τουμπάραμε. Δεν ξέρω αν αυτό αποκαλείται καλή τύχη ή ένα χαζό λάθος ή οτιδήποτε άλλο. Όμως ναι, είναι κάτι το πολύ πολύ δύσκολο για εμένα.”

Το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί μια ακόμη δύσκολη συνθήκη για τον νεαρό οδηγό της Hyundai, ο οποίος μέχρι στιγμής στην πρώτη σεζόν της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στη κορυφαία κατηγορία, είχε και άλλες εγκαταλείψεις από προσωπικά του λάθη, όπως στην Κροατίας. Επιπλέον, έχει αντιμετωπίσει και πολλά προβλήματα αξιοπιστίας στους περισσότερους αγώνες της φετινής σεζόν.

“Ναι σίγουρα δεν είναι εύκολα όλα όσα συνέβησαν φέτος αλλά υπάρχει και σε μεγάλο βαθμό η ατυχία.” είπε ο Solberg.

“Εντάξει, στην Κροατία και εδώ υπήρξαν τα λάθη, όμως και στη δύο περιπτώσεις χάθηκε ξαφνικά ο έλεγχος τους πίσω μέρους του αυτοκινήτου, οπότε είναι πολύ δύσκολο το να κατανοήσω το πως αυτά τα συμβάντα συνέβησαν από τον εαυτό μου. Συγγνώμη, αλλά…”

Η παύση αυτή ήταν σίγουρα αποτέλεσμα της κακής ψυχολογικής κατάστασης του Solberg μετά την εγκατάλειψή του, ο οποίος προσπαθούσε να κρατήσει τα δάκρυά του.

Συνέχισε λέγοντας: “Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω.”

“Γνωρίζουμε πως τα πράγματα είναι δύσκολα, ειδικά για την ομάδα και πιο συγκεκριμένα με το αυτοκίνητο. Είναι δύσκολο να βρεις αυτήν την ισορροπία με το να είσαι τελευταίος και να προσπαθείς να είσαι γρήγορος. Δεν ξέρω…”

Ο Oliver Solberg και ο συνοδηγός του, Elliot Edmondson, δεν τραυματίστηκαν κατά το τουμπάρισμα τους. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο το εάν το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο για το Σάββατο ή για την Κυριακή.

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS