ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

O Norris δεν ξέρει τι σκεφτόταν ο Stroll στο ατύχημα

Ο οδηγός της McLaren Lando Norris πιστεύει ότι ο Lance Stroll ήταν υπεύθυνος για την σύγκρουση τους στο Ισπανικό GP, λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει πως σκέφτεται ο Stroll.

O Stroll και ο Norris πάλευαν για την 14η  θέση στον 45ο γύρο του Ισπανικού GP μέχρι που η μεταξύ τους σύγκρουση τους έβγαλε εκτός αγώνα και έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Ο Norris βρέθηκε στην εξωτερική μεριά του  Stroll στην στροφή 1 και πηγαίνοντας στην δεύτερη στροφή θα βρισκόταν στην εσωτερική του Καναδού.

Ερωτηθείς αν σκέφτηκε να μην συνεχίσει μέχρι τέλους την προσπάθεια του ο Norris είπε :

“Λοιπόν,  ο Stroll ήξερε ότι ήμουν εκεί στην είσοδο της στροφής 1. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν μετά από αυτό.”

“Ήμουν ακόμα στην εξωτερική, είχα ένα αξιοπρεπές μέρος του μονοθεσίου στην εξωτερική για την στροφή 2. Αλλά μόλις άρχισε να στρίβει αριστερά θα μπορούσα να πω ότι είτε σκέφτηκε πως έκανα πίσω ή πως εξαφανίστηκα ή δεν ξέρω και εγώ τι.”

“Ως ένα σημείο ήξερα πως απλά θα στρίψει και δεν θα μου δώσει αρκετό χώρο. Έπρεπε να προσπαθήσω και να κάνω πίσω και να κάνω ότι μπορώ αλλά δεν είχα αρκετό χρόνο.”

O Norris και ο Stroll κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες με μετά τον αγώνα με το περιστατικό να είναι υπό εξέταση.

Ερωτηθείς o Stroll από την μεριά του επιμένει ότι δεν υπήρχε αρκετός χώρος και για τους 2 να στρέψουν μαζί.

“Δεν είδα την επανάληψη οπότε θα πρέπει να το ελέγξω λεπτομερώς, αλλά ναι δεν υπήρχε αρκετός χώρος εκεί. ” είπε ο Stroll.

 “Έπρεπε να τα καταφέρω στην άστροφη, οπότε έστριψα και δεν υπήρχαν πολλά που να μπορούσα να κάνω. Φρέναρα στην εσωτερική και μπήκα βαθιά στην πρώτη στροφή. Μετά έπρεπε να στρίψω στην επόμενη στροφή και δυστυχώς δεν υπήρχε αρκετός χώρος και για τους 2 μας.”

Lando Norris
Ο Norris ακούστηκε να απολογείται μετά το συμβάν, ωστόσο ο Βρετανός ξεκαθάρισε πως οι συγνώμης του δεν προορίζονταν για τον Stroll.

“Εγώ είμαι αυτός που οδηγάει το μονοθέσιο. Αν καταλήξω εκτός αγώνα λόγω ατυχήματος – εγώ είμαι αυτός που οδηγάει, είμαι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. “

“Είτε δεν θα έπρεπε να είχα ρισκάρει να τον περάσω ή δεν ξέρω και εγώ.”

“Απλά λυπάμαι για είμαι αυτός που οδηγώ και απογοήτευσε την ομάδα με το να μην τελειώσω τον αγώνα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).