‘Ο Lewis Hamilton δεν πήρε όλα όσα ήθελε’

Ο Sir Lewis Hamilton υπέγραψε, επιτέλους, μια νέα συμφωνία με τη Mercedes αυτήν την εβδομάδα, αλλά, σύμφωνα με τον Robert Doornbos, δεν ήταν η συμφωνία που ήθελε.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησεις τους τελευταίους μήνες, καθώς οι διαπραγματεύσεις του με τα Ασημένια Βέλη κράτησαν πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν.

Ωστόσο, ήταν πάντα πιθανό να συμβεί. Η συμφωνία, τελικά, ολοκληρώθηκε. Ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, με τον 36χρονο να υπογράφει συμβόλαιο ενός έτους.

Υπήρξαν πολλές προτάσεις για το γιατί χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος για να συμφωνηθεί μια συμφωνία. Μπορεί ο Χάμιλτον να διαπραγματεύτηκε περισσότερα χρήματα. Μπορεί να απαίτησε να έχει γνώμη για τον συμπαίκτη του. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί έχουν απορριφθεί από τον επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff.

Ωστόσο, ο πρώην οδηγός της Minardi και η Red Bull Doornbos δεν είναι πεπεισμένος ότι η υπογεγραμμένη συμφωνία είναι αυτό που ήθελε ο Χάμιλτον.

Όπως ανέφερε το Motorsport.com: “Και οι δύο πλευρές έπρεπε να συμβιβαστούν ούτως ή άλλως. Νομίζω ότι η Mercedes δεν υποχώρησε και ο Χάμιλτον δεν πήρε ό,τι ήθελε. Νομίζω ότι ο Χάμιλτον ήθελε να υπογράψει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έπρεπε να συμβιβαστεί σε αυτό το σημείο. “

Έχει προταθεί ευρέως ότι το συμβόλαιο ενός έτους ταιριάζει στη Mercedes πολύ περισσότερο από τον οδηγό, δεδομένου ότι μόλις τελειώσει η επερχόμενη σεζόν, μπορούν στη συνέχεια να επανεκτιμήσουν τις επιλογές τους που θα περιλαμβάνουν τον George Russell και ίσως τον Max Verstappen.

Η Mercedes μπορεί να έχει ένα λιγότερο άτομο στην εξίσωση στα τέλη του 2021 εάν ο Χάμιλτον αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο Doornbos πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι μια πραγματική πιθανότητα.

“Δεν μπορώ να κοιτάξω στο κεφάλι του Lewis. Κανείς δεν μπορεί, αλλά έχετε επτά παγκόσμιους τίτλους και ο αριθμός οκτώ μπορεί να είναι ορατός”, δήλωσε ο Doornbos.

“Και φαίνεται σαν να το απολαμβάνει ακόμη πολύ. Αλλά από την άλλη πλευρά, είδαμε με τον Romain Grosjean ότι αυτά τα παιδιά παίζουν ακόμα με τη ζωή τους.”

“Επιπλέον, πιθανότατα θα έχει και άλλες φιλοδοξίες, όπως είχε ο Nico Rosberg. Αυτό τον έκανε να αποφασίσει να ξαφνικά κάνει κάτι διαφορετικό”.

Ο Doornbos μοιράστηκε την άποψή του σχετικά με τη δυνατότητα του Verstappen, ο οποίος έχει συμβληθεί με τη Red Bull μέχρι το τέλος του 2023, να καταλήξει στη Mercedes πριν από το τέλος της τρέχουσας συμφωνίας του.

“Όλα εξαρτώνται από τη χρονιά του ο Max”, πρόσθεσε ο Doornbos. “Η Mercedes το αντιλαμβάνεται αυτό και η Red Bull το συνειδητοποιεί.”

“Ο Max δεν θα πάει στη Ferrari, αλλά η Mercedes θα ήταν φυσικά μια ελκυστική επιλογή. Η Red Bull θα πρέπει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια μαζί με τη Honda. Έτσι, θα βεβαιωθεί ότι ο Verstappen θα θέλει να εκπληρώσει το συμβόλαιό του. “

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

F1RACINGNEWS